Remco Evenepoel via Catalonië en Sierra Nevada naar Luik en Giro, ondertussen imponeert hij met trainingstocht

Door het afgelasten van de Tirreno-Adriatico zijn ook de wedstrijdplannen van Remco Evenepoel gewijzigd. De twintiger van Deceuninck - Quick-Step zal de komende weken tussen Schepdaal en Calpe schipperen om op maandag 23 maart aan de start te staan in de Ronde van Catalonië. “Het is een rittenkoers die qua profiel dicht aanleunt bij de Tirreno”, verklaart zijn Nederlandse trainer Koen Pelgrim de keuze.

bvc, tjm

In Catalonië, waar Evenepoel het voor het eerst in een rittenwedstrijd zal opnemen tegen Tourwinnaar Egan Bernal, staan er ondermeer een glooiende tijdrit van 21 kilometer en twee aankomsten bergop op het menu.

Geen Brabantse Pijl

Na de zeven koersdagen in Catalonië trekt Evenepoel op hoogtestage naar de Sierra Nevada om de Ronde van Italië voor te bereiden. Dat was aanvankelijk ook al gepland na de Tirreno-Adriatico maar wordt nu opgeschoven naar een later tijdstip. “We zijn aan het bekijken of we er nu in de maand april een hotelkamer kunnen versieren”, aldus Pegrim.

Aangezien het de bedoeling is om minstens twee en liefst drie weken op hoogtestage te trekken is de kans klein dat de Brabantse Pijl (15 april) op zijn programma blijft staan. Zijn deelname aan de Waalse Pijl (22 april) en Luik-Bastenaken-Luik (26 april) komt niet in het gedrang.

Imponerende training

Gisteren konden we al zien hoe de Pool Michal Kwiatkowski het volledige parcours van de Strade in zijn eentje reed. Maar ook Remco zit niet stil. Op zijn Instagramstory deelde hij met zijn volgers de gegevens van een doorgedreven training.

In Calpe stond gisteren een duurtraining op het programma. Evenepoel reed 210,63 kilometer op Spaanse wegen aan een gemiddelde van 32,2 km/uur. Als je weet dat hij ook nog 4.210 hoogtemeters moest overbruggen, is dat behoorlijk indrukwekkend. Hij laat zich door alle verschuivingen op de kalender dus niet van de wijs brengen.

LEES OOK

Nu in het nieuws