Wout van Aert lonkt naar drie koersen als voorbereiding op de klassiekers: “Geen zin om in Frankrijk vast te zitten”

Wout van Aert in de Omloop Het Nieuwsblad. © BELGA

Wout van Aert had gehoopt om in Parijs-Nice koersritme op te doen, wat hij door het afgelasten van de Strade Bianche en Milaan-Sanremo zou missen, maar Jumbo-Visma besliste vrijdag wegens de gezondheidsrisico’s af te zien van hun deelname aan de Koers naar de Zon. Het betekent dat Van Aert opnieuw moet puzzelen.

bvc, bow

“De afgelasting van de Strade was een serieuze tegenvaller, maar snel kon ik die teleurstelling omzetten naar een nieuw doel: Parijs-Nice”, vertelde Van Aert aan DPG Media.”Dat zag ik volledig zitten, maar dat ons team de beslissing nam om niet deel te nemen, is een nieuwe opdoffer. Als renner heb je een plan in je hoofd en wil je zoveel mogelijk koersen rijden. Het zijn dus niet de leukste dagen. Maar ik begrijp de beslissing van het team. Er was de vrees om in quarantaine verzeild te geraken en ergens in isolatie zitten zou ons programma nog meer hypothekeren. Dus alle begrip dat Jumbo-Visma zo inzit met onze gezondheid. Want van het virus heb ik geen schrik, maar ik heb geen zin om in Frankrijk vast te zitten.”

LEES OOK. Matteo Trentin daagt Wout van Aert uit voor zomerveldrit wegens coronavirus: “Maar ik wil een halve ronde voorsprong”

Zaterdag stapt hij toch op het vliegtuig richting Girona voor een korte individuele stage. “Onze renners zijn vrij om individueel op stage te gaan, maar georganiseerde ploegstages willen we ook vermijden”, duidt Sportief Manager Merijn Zeeman.

Nokere, Denain en Bredene-Koksijde?

Nokere Koerse (18 maart) wordt daarna de eerste mogelijke wedstrijd voor Van Aert. Jumbo-Visma zou er normaal niet starten, maar heeft inmiddels gesprekken opgestart met de organisator. “Ook met de organisatie van Bredene-Koksijde (20 maart) zijn we aan het onderhandelen om er te mogen starten met onze klassieke kern. In de GP Denain (19 maart) in Noord-Frankrijk hadden we al startrecht”, zegt Zeeman.

Mocht Jumbo-Visma tot een akkoord komen met Nokere en Bredene-Koksijde, dan is het nog niet helemaal zeker of Van Aert in alle drie die wedstrijden zal aantreden. Ook de Driedaagse Brugge-De Panne (25 maart) is nog een mogelijkheid. ”Eigenlijk durf ik niet veel plannen meer te maken. Nu is het zaak om een goeie kalender uit te werken, al is een nieuwe planning nog wat voorbarig”, vertelde Van Aert aan DPG Media. “Maar tegen de E3 op topniveau zijn, blijft het grote doel. Ik blijf er dus de moraal inhouden.”

De Plus in ziekenhuis

Naast Van Aert moesten ook de andere kopmannen van Jumbo-Visma hun programma aanpassen. Primoz Roglic werkt nu toe naar de Ronde van het Baskenland. Steven Kruijswijk rijdt de Ronde van Catalonië. Dat is ook het doel voor Tom Dumoulin, die momenteel op hoogtestage op de Teide op Tenerife is, maar honderd procent zeker is dat nog niet. Laurens De Plus staat geprogrammeerd voor de Ronde van het Baskenland, maar hij moet eerst nog herstellen van zijn maagproblemen. “Laurens onderging deze week onderzoeken in het ziekenhuis. We verwachten de resultaten daarvan begin volgende week”, aldus Zeeman.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt