E40 in Aalter: twee versmalde rijstroken richting kust en afrit gaat even dicht

Foto: www.wegenenverkeer.be

Deinze / Nevele / Zulte - Op maandag 9 maart starten in Aalter de asfaltwerken aan de brug en op de E40 richting kust. Op zondag 8 maart vanaf 14 u wordt de signalisatie aangepast. Het verkeer op de E40 richting kust beschikt vanaf dan over twee versmalde rijstroken. De afrit Aalter van de E40 richting kust gaat ook dicht. Deze werken duren één week en zijn klaar op zaterdag 14 maart.

1 week asfaltwerken op E40

Op zondag 8 maart vanaf 14 u plaatst de aannemer de signalisatie. Op 9 maart start hij met asfaltwerken om de aansluiting van de nieuwe fly-over de maken. Tegelijk vernieuwt hij een stuk van de rechterrijstrook, de pechstrook en de invoegstrook van de E40 op de rijrichting kust. Deze onderhoudswerken op de E40 zijn bewust samen gepland. Deze asfaltwerken zijn klaar op zaterdag 14 maart.

Verkeerssituatie op E40 vanaf zondagmiddag 14 u

De afrit Aalter van de E40 richting kust gaat dicht. Het verkeer rijdt verder door en kan keren in Beernem. De verkeerslichten zijn daarvoor tijdens die week aangepast. Het verkeer op de E40 richting kust rijdt over twee versmalde rijstroken. De oprit Aalter van de E40 naar de kust blijft open. Het verkeer op de E40 richting Gent/Brussel blijft beschikken over drie rijstroken en alle op- en afritten blijven ook open.

Einde is in zicht

De werken aan de nieuwe rotonde naast de E40 lopen nog tot aan de paasvakantie. Daar wijzigt er niets voor het verkeer. De werken aan de bovenzijde van de brug (fly-over) zijn ook bijna afgerond. De greppels zijn gegoten en de onderlaag ligt er. Met de aanleg van de aansluitingen naar de E40 komen we opnieuw een stap dichter bij het einde van de werken aan het op- en afrittencomplex.

Door Eddy Lefevre
AANGERADEN