Parijs-Nice verliest al na één rit mogelijke smaakmaker: Warren Barguil gediskwalificeerd voor stayeren

Parijs-Nice heeft na de eerste etappe al een mogelijke smaakmaker verloren. Warren Barguil (Arkéa-Samsic) moet na de openingsrit zijn koffers pakken nadat hij door de organisatie werd gediskwalificeerd. De nationale kampioen van Frankrijk kwam ten val en keerde vervolgens in het zog van een volgwagen terug in het peloton. Daar betaalt Barguil nu de prijs voor.

hc, svar

LEES OOK.Duitser Max Schachmann verrast Teuns en Benoot na spannende finale in eerste etappe Parijs-Nice

LEES OOK.Schachmann is de boeman van de Belgen in Parijs-Nice: “Ik weet niet precies hoe ik dat deed, maar ik bleef overeind”

Barguil kwam samen met Romain Bardet ten val op zo’n 60 kilometer van de finish. De Fransman wilde terugkeren naar het peloton en kreeg daarbij iets te veel hulp van de wagen, zo oordeelde de jury. Die kwam met een streng verdict. 200 Zwitserse Frank boete voor Barguil, die ook uit koers werd gezet, 500 voor zijn ploegleider Yvon Caer, die nog een tweede boete kreeg van 500 Zwitserse frank wegens het niet respecteren van de instructies van de commissarissen en maandag als allerlaatste wagen moet plaatsnemen in de koers.

In 2017 overkwam Romain Bardet overigens hetzelfde als zijn landgenoot. Ook hij werd toen uit koers gezet wegen stayeren in de openingsrit van Parijs-Nice.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten