Bekerwinst is “hele opluchting” voor Antwerp Giants-manager Guy Muya

Bron © BELGA

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

“Dit is een hele opluchting”, verklaarde manager Guy Muya zondag nadat Antwerp Charleroi in de bekerfinale met 83-78 verslagen had. “Ik ben heel blij. Door wat we dit seizoen al toonden en nog meer na de schorsing van hun sterspeler Khalid Boukichou, begonnen wij als favoriet aan de partij. Dat zorgde voor veel druk. Die valt nu van ons af.”

LEES OOK. Antwerp Giants verslaat Spirou Charleroi in zinderende bekerfinale en volgt zichzelf op

“Alle druk lag bij ons en Charleroi had niets te verliezen, maar we zijn goed met die moeilijke situatie omgegaan, ook al kenden we in de wedstrijd hoogtes en laagtes. 43 punten tegen bij de rust, was te veel. Na de pauze zijn we beter gaan verdedigen. Deze trofee geeft ons ademruimte voor het vervolg van het seizoen, dat we met veel vertrouwen tegemoet kunnen zien.”

Ook coach Christophe Beghin genoot van de winst. “Dit is speciaal. We hebben hard gewerkt om dit te bereiken. We hebben de overwinning zeker niet gestolen.”

“We waren het beste team”, bevestigde MVP Luka Rupnik. “We hebben van begin tot eind gevochten en verdienden de zege. Tijdens de rust heeft de coach ons erg gemotiveerd. Daar is hij heel sterk in. Na de pauze hebben we getoond wie het beste team van België is. Dat ik MVP ben, is van geen belang. Dit is een verdienste van het hele team. Ik wou de coach bewijzen dat ik de leider van dat team kan zijn op het terrein en daar ben ik in geslaagd.”

Spirou-coach Sam Rotsaert was uiteraard ontgoocheld. “Maar ik ben wel fier op mijn spelers. Ze hebben gevochten als leeuwen en ik kan ze niets verwijten. In het derde kwart was Antwerp wat beter dan ons. Daar hebben ze het verschil gemaakt. Mijn spelers slaagden er twee keer in terug in de partij te komen, maar het dubbeltje viel op hun kant.”

“We hebben vooraf niet gezegd dat we gingen winnen, maar wel dat we er alles aan gingen doen en dat hebben we gedaan”, stelde Charleroi-guard Alex Libert. “Antwerp was de favoriet, wij hebben gestreden met de wapens die we hebben. Het is jammer dat we niet winnen, maar we hebben onszelf niets te verwijten en mogen trots zijn op onze finale.”

  • AANGERADEN