Nobele onbekende evenaart Cristiano Ronaldo en haalt voorpagina’s met geschreven boodschap: “Blijf thuis”

© EPA-EFE

Sassuolo heeft maandag in de Serie A met 3-0 de maat genomen van rode lantaarn Brescia. De wedstrijd stond meer dan ooit in het teken van het coronavirus. Door een besluit van het Italiaans Olympisch Comité (CONI) eerder op de avond lijkt het nagenoeg zeker dat er de komende maand geen voetbal gespeeld wordt in de Laars.

Vincent Van Genechten

Spits Francesco Caputo scoorde twee maal voor de thuisploeg. De 32-jarige spits - die pas aan z’n derde seizoen in de Serie A bezig is - zit nu aan dertien goals. Hij is daardoor pas de derde speler die net als vorig seizoen minstens zo vaak scoorde. De andere twee zijn topspitsen Cristiano Ronaldo (Juventus) en Ciro Immobile (Lazio).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Caputo toonde bij zijn viering een geschreven boodschap voor de televisiecamera. “Alles komt goed, blijf binnen”, luidde het opschrift. Hij kwam erdoor op elke Italiaanse voorpagina te staan.

Het CONI wil alle sportwedstrijden in Italië, op elk niveau, opschorten tot 3 april. De regering moet de beslissing nog bekrachtigen, maar lijkt snel gehoor te geven aan het verzoek.

Aangeboden door onze partners