Harry en Meghan straal genegeerd door William en Kate: “Dit is niet hoe je je broer begroet!”

De spanning was te snijden maandag in Westminster Abbey in Londen. Prins Harry en Meghan Markle die er hun laatste officiële verschijning als royals maakten, werden straal genegeerd door prins William en Kate. Veel fans zijn boos: “Dit is niet hoe je je broer begroet”, klinkt het.

De misviering ter ere van Commonwealth Day in Londen werd meteen ook het afscheid van prins Harry en Meghan Markle. Zij zullen zich eind maart losscheuren van de Britse koninklijke familie. Die laatste officiële verplichting werd echter om meer dan een reden een ongemakkelijke middag. Zo zou de familie zoals de traditie het voorschrijft voor Westminster Abbey wachten op Queen Elizabeth en dan gezamenlijk naar binnen geleid worden, maar dit keer werden de koppels apart naar hun stoelen gebracht.

Vervolgens moesten Harry en Meghan eerst plaatsnemen op de tweede rij. Prins William en schoonzus Kate Middleton hadden zitjes op de eerste rij en gunden de twee amper een blik toen ze hun plaatsen gingen innemen. Meghan probeerde nog contact te leggen, zwaaide en glimlachte naar hen, maar kreeg bijzonder weinig respons. Terwijl ze op de Queen aan het wachten waren, keuvelden Harry en Meghan met prins Edward en Kate met diens vrouw Sophie, maar beide koppels gunden elkaar geen blik meer.

“Onbeschoft”

Op Twitter regende het uit de hoek van de royaltyfans al snel reacties over het “onbeschofte” gedrag van William en Kate. “Dit zag er zo pijnlijk uit. Dit is toch niet hoe je je broer begroet!”, schreef iemand. De algemene teneur was dan ook triest en velen opperden dat de twee broers beter eerder met elkaar hadden afgesproken in plaats van elkaar daar voor het eerst weer te zien.

De laatste keer dat de twee koppels samen in de openbaarheid verschenen, dateert al van Remembrance Day in november en dus werd er wereldwijd uitgekeken naar hun hereniging. Een hartelijk weerzien werd het niet. “Ze volgen nu elk hun eigen weg”, zei een bron daarover eerder al. “Dat is nu eenmaal de realiteit.”

bekijk ook

“Noem me maar gewoon Harry”: prins begint aan laatste officiële taken als royal

Jongeman verrast Meghan Markle met flirterige opmerking tijdens speech, en daar kan ze hartelijk om lachen

Door flb,tica
Meest recent