Tegen kanker vechtende vrouw van Radja Nainggolan slaakt noodkreet door grote coronacrisis in Italië

Kopzorgen ten huize Nainggolan. Claudia, de zieke vrouw van ex-Rode Duivel Radja, zegt op Instagram dat ze nog nauwelijks aan belangrijke medicijnen raakt voor de bestrijding van haar kanker.

Claudia Lai (37) is al samen met Radja Nainggolan (31) van in zijn eerste periode bij Cagliari en is de moeder van hun kinderen, Aysha en Mailey. Het paar trouwde in 2011 en overleefde al enkele huwelijkscrisissen, onder meer door het liederlijk leven van haar echtgenoot.

De Italiaanse maakte in juli van vorig jaar bekend dat ze strijdt tegen kanker. “Ik word al een maand wakker in de hoop dat het slechts een nachtmerrie is maar ik realiseer me dat ik effectief in een nachtmerrie leef”, zei ze destijds. “Ik hoopte dat deze dag zo laat mogelijk zou komen, maar het is niet zo: vanaf vandaag zal ik een nieuw pad van mijn leven beginnen... de chemotherapie.”

Medicijnen

Eind februari gaf Lai - die als kind een openhartoperatie onderging voor een hartafwijking - in een interview met La Gazzetta dello Sport aan dat ze de bikkelharde strijd aan het winnen is. Tot opluchting van Radja, die zijn moeder tien jaar geleden verloor aan dezelfde ziekte.

LEES OOK. Radja Nainggolan praat voor het eerst over kanker van vrouw Claudia: “Ik keerde voor haar terug naar Cagliari”

“De kanker en de chemo zorgen voor een heleboel complicaties”, vertelde Lai toen. “Mijn hart, een lagere weerstand, een gedwongen menopauze enzovoort. Gelukkig heb ik al twee mooie meisjes. Ik geniet nu nog meer van hen want ik zal voortaan geen kinderen meer kunnen krijgen. Bovendien heeft die hartaandoening een effect op mijn behandeling. Ik kan niet alle medicijnen nemen door een verhoogde kans op infecties.”

Om volledig te herstellen, zijn de medicijnen die Lai wel mag nemen natuurlijk noodzakelijk. Maar door de crisis met het coronavirus - Italië is in volledige lockdown tot 3 april momenteel - zit mevrouw Nainggolan daaromtrent met een probleem.

“Grote solidariteit met alle dokters die op de afdeling oncologie werken”, schrijft ze op Instagram. “Samen met alle andere hulpverleners krijgen ze te maken met of bereiden ze zich voor op de door het coronavirus veroorzaakte noodtoestand. Dit is een heel moeilijk moment voor kankerpatiënten. Momenteel merk ik dat het moeilijk is om belangrijke medicijnen voor mijn behandeling te vinden. Wie weet hoeveel anderen er zich ook in dezelfde situatie bevinden. Het is voor ons bovendien bijna onmogelijk om ons te beschermen tegen ziektes door een quasi onbestaand immuunsysteem.”

Nainggolan opnieuw onder vuur voor feestje in Bergamo, maar Radja trekt er zich niets van aan

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN