Vliegensvlug einde aan ambitieus crossproject van Geert Wellens: “Ik weet niet hoe het nu verder moet”

Geert Wellens (links). © rr

Geert Wellens maakt niet langer deel uit van een nieuwe veldritploeg voor vrouwen. De broer van oud-wereldkampioen Bart heeft de samenwerking bij de fusieploeg van VONDELMOLEN Cycling Team - waar hij manager was - en XALT Cycling Team stopgezet. “Zelf weet ik niet hoe het nu verder moet”, zegt de Kempenaar in een persbericht.

Vincent Van Genechten

Eind november kondigden Wellens en Jurgen Landrie, de manager van XALT, nog aan dat de Belgisch kampioen bij de elite zonder contract uit 2010 de sportieve leiding van de nieuwe fusieploeg op zich zou nemen. De ambitie? Op korte termijn een grote speler worden in de vrouwencross. In het voorjaar van 2020 zouden de twee hun concrete plannen bekendmaken terwijl beide ploegen het voorbije veldritseizoen gewoon afwerkten.

Maar aan dat verhaal komt na nog geen vier maanden een einde. “Door de slechte communicatie en onzekerheid in het team heb ik besloten om zelf deze samenwerking stop te zetten”, aldus Wellens. “Zelf had ik vorig jaar in augustus besloten om te stoppen met mijn eigen team en elders mijn ambitie als ploegleider voort te zetten en zo proberen mijn steentje bij te dragen aan het Belgische dames veldrijden.”

Voorlopig is het koffiedik kijken wat de volgende uitdaging wordt van Wellens. “Zelf weet ik niet hoe het nu verder moet, maar zal mijn uiterste best doen om de passie voor deze sport niet zomaar weg te steken en sowieso proberen mee het dames veldrijden in België te blijven ondersteunen waar nodig is. Dat zal de toekomst wel uitwijzen”, klinkt het.

Bart Wellens is intussen een vaste waarde in de vrouwencross. Hij is ploegleider bij Pro Women CX-777.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten