Politie klist bromfietsdieven op heterdaad

Foto: MARC HERREMANS

Heist-op-den-Berg / Lier / Duffel -

De lokale politie Lier heeft het voorbije weekend drie jongeren opgepakt nadat ze gepoogd hadden om een bromfiets te stelen. De eigenlijke dief kon op heterdaad worden betrapt, zijn twee kompanen werden even later gevat.

De feiten speelden zich zaterdagnamiddag af in de drukke Antwerpsestraat in Lier. Een 17-jarige jongeman had een bromfiets opgemerkt die voor een winkel stond en waarvan de sleutel nog op het contact zat. “De tiener probeerde met de bromfiets weg te rijden, maar blijkbaar was er een defect aan de tweewieler en startte die niet. Daarop probeerde de jongeman te voet met de bromfiets aan de haal te gaan. Op dat moment had onze patrouilleploeg de man al in de gaten en werd hij gevat”, zegt Magalie Derboven van de lokale politie Lier.

Heel snel werd ook duidelijk dat de 17-jarige niet alleen handelde. “Een 19-jarige man uit Heist-op-den-Berg en een 18-jarige man uit Duffel stonden tijdens de diefstal op de uitkijk. Dankzij de beelden van de bewakingscamera’s konden ze aan een bushalte wat verderop worden gevat.”

Het trio werd gearresteerd en voor verhoor overgebracht naar het commissariaat. Nadien mochten ze opnieuw beschikken. De bromfiets werd na de feiten opnieuw overhandigd aan de eigenaar.

Door tdk
AANGERADEN