Wielertalent Tadej Pogacar zit na dertien dagen nog steeds in quarantaine in hotel: “Ik tel de dagen af”

Foto: Instagram

Tadej Pogacar (21) is woensdag bezig aan z’n dertiende dag in quarantaine. Het Sloveense supertalent van UAE Team Emirates zit sinds het stopzetten van de UAE Tour vast in een hotel. In een bericht op zijn website doet hij het relaas van zijn verblijf.

Pogacar begon het wielerseizoen in bloedvorm. Hij won twee ritten en het eindklassement in de Ronde van Valencia en was de beste op de Jebel Hafeet tijdens de vijfde rit van de UAE Tour. Maar dat bleek de laatste etappe van de rittenkoers, uit vrees voor een verdere verspreiding van het coronavirus.

UAE Team Emirates kwam in quarantaine terecht in een hotel, net als onder anderen FDJ en Cofidis. Maar terwijl die Franse ploegen intussen thuis zijn, zitten Pogacar en ploegmaat Erik Bystrom nog steeds vast. “Wie had gedacht dat het allemaal zo ingewikkeld zou worden? Niemand”, schrijft de Sloveen op z’n eigen website.

Wielertalent Tadej Pogacar zit na dertien dagen nog steeds in quarantaine in hotel: “Ik tel de dagen af”
Foto: Photo News

Aftellen

“Na de podiumceremonie werden we naar een hotel in Abu Dhabi gebracht, waar er s’ nachts dingen begonnen te gebeuren. Twee leden van de karavaan testten positief op het coronavirus. We zaten opgesloten in het hotel en mochten onze kamer niet uit. Tot het weer rustig was en iedereen getest was. We kregen geen informatie. Vrijdag werden we getest, een dag later kregen we de resultaten. Allebei negatief. Ik dacht dat ik weer naar huis kon. Tot bleek dat er enkele mensen besmet waren en we op onze kamer moesten wachten op een tweede test. Ook die was negatief, maar er werd een veertiendaagse quarantaine ingesteld. Daar zitten we nu dus in.”

Intussen is Parijs-Nice in volle gang, maar de nummer drie van de Vuelta kijkt tot 14 maart op de muur van zijn hotelkamer. “We zitten hier op de eerste verdieping en gelukkig is het Yas Marina een goed hotel. De kamers zijn dus wat ruimer. Door het raam hebben we een mooi uitzicht op de zee, waar jachten liggen die een lust zijn voor het oog. Onder ons balkon is er het F1-circuit. Daar kunnen we doorheen de dag verschillende races volgen. Je moet zo snel mogelijk deze situatie aanvaarden, dan wordt het functioneren makkelijker. Er wordt hier goed voor gezorgd, het eten is uitstekend. Dat wordt voor de deur afgezet. Er zijn toestellen zodat we toch een beetje kunnen trainen, er is een tv en internet en Netflix en een Playstation. Dus we kunnen de tijd doden. Ik heb contact met mijn vriendin Urska en tel de dagen af. Hopelijk kan ik zoals gepland eind deze week naar huis.”

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN
Meest recent