Roemeense bende opgerold die voor 10 miljoen euro uit rijdende vrachtwagens stal

© Politia Romana

In de Roemeense hoofdstad Boekarest heeft de politie maandag een bende opgerold die zich bezighield met diefstal uit rijdende vrachtwagens. Er werd voor rond de 10 miljoen euro aan goederen gestolen. Zo’n veertig verdachten zijn opgepakt. Dat meldt de Nederlandse politie, die meehielp bij het onderzoek. Ook in Lyon, Frankrijk, werden 15 mensen opgepakt.

jvh

De mobiele bandieten pleegden op de Europese snelwegen tientallen diefstallen volgens “de Roemeense methode”: ze gingen vlak achter een vrachtauto rijden, klommen op de motorkap van hun eigen auto en forceerden de sloten op de achterdeuren. Staand op de motorkap roofden ze goederen uit de laadruimte.

Bij 73 invallen in huizen en bedrijfspanden in Boekarest nam de politie maandag auto’s, elektronica, juwelen en contant geld in beslag, meldt de Nederlandse politie dinsdag. De aangehouden verdachten zijn Roemenen.

Zevenhonderd Roemeense agenten deden aan de actie mee. In Roemenië staat op lidmaatschap van een criminele organisatie een gevangenisstraf van ruim tien jaar.

LEES OOK

Nu in het nieuws