Abonnee worden? Kies je leesformule

11/03/2020 - BV & Co
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

In een jubileumshow nemen Samson & Gert definitief afscheid van hun fans op televisie. Diverse muzikale gasten komen langs om hun eigen versies te brengen van gekende nummers.  BELGAIMAGE

Bart Peeters en co. nemen afscheid van Samson & Gert

Op 19 april treedt Gert Verhulst voor de laatste keer op aan de zijde van zijn trouwe bobtail Samson, maar daarna zal het duo nog één laatste keer op televisie te zien zijn. Op 23 en 24 april zenden Eén en Ketnet 30 jaar Samson & Gert - Er zit meer in een liedje dan je denkt uit.

Muziek zal in de show het hoogste woord voeren. Gasten als Bart Peeters, Regi, Cleymans & Van Geel, Danira Boukhriss, sopraan Astrid Stockman en Niels Destadsbader komen allemaal langs om hun eigen versies te brengen van gekende nummers als Samsonrock en Wij zijn bij de brandweer. Peter Van de Veire is presentator van dienst en leidt alles in goeie banen.

Naast de muzikale gasten krijgen een heleboel bekende en onbekende fans de kans terug te blikken op hun favoriete momenten uit 30 jaar Samson en Gert. Uiteraard mogen gekende personages als Meneer de Burgemeester (Walter De Donder) en Alberto Vermicelli (Koen Crucke) niet ontbreken. Ook zij zullen een eresaluut brengen aan hun beste vrienden. De show wordt op woensdag 1 april opgenomen in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs, waar momenteel de afscheidsshows lopen.

Op 23 april zendt Eén de special uit, de dag erna is alles op Ketnet te zien. Daarna bergt Gert zijn rode hemd definitief op en vertrouwt hij Samson helemaal toe aan zijn dochter Marie. (dewo)

Plaatsen voor de opname van 1 april zijn te reserveren via één.be, vanaf 17 maart.

AANGERADEN