PSV heeft opvolger Mark Van Bommel eindelijk beet

Foto: TWITTER PSV

PSV heeft vandaag met Roger Schmidt zijn nieuwe hoofdcoach voorgesteld. De 52-jarige Duitser neemt na het seizoen de taken over van interim-coach Ernest Faber. Faber, tot vorig jaar hoofd jeugdopleiding, volgde in december de ontslagen Mark Van Bommel op.

Roger Schmidt tekent een contract voor twee jaar. Eerder was de Duitse oefenmeester aan de slag bij Red Bull Salzburg en Bayer Leverkusen. Van 2017 tot 2019 was hij werkzaam bij het Chinese Beijing Guoan.

PSV is niet aan zijn beste seizoen bezig in de Eredivisie. Na 26 speeldagen staat de club uit Eindhoven pas vierde. De kloof met leider Ajax bedraagt al zeven punten. In de Nederlandse beker werd PSV in januari uitgeschakeld door NAC. Eerder het seizoen werd PSV ook in de Europa League uit het toernooi geknikkerd. Het werd pas derde in een groep met LASK, Sporting en Rosenborg.

Met Schmidt kiest PSV vanaf komend seizoen wel voor een andere koers. Waar de Eindhovense club er de laatste jaren voor koos jonge, nog vrij onervaren trainers als Phillip Cocu en Mark van Bommel door te schuiven, gaat PSV nu weer voor een trainer met een wat langere staat van dienst. Schmidt is de eerste buitenlandse hoofdtrainer voor PSV sinds Erik Gerets, die PSV van 1999 tot 2002 onder zijn hoede had.

”Schmidt heeft een zeer aansprekend cv”

“Roger stond bovenaan onze lijst en we zijn er ontzettend blij mee dat hij voor PSV gekozen heeft”, verklaart technisch manager John de Jong. “Als club ga je op zoek naar een trainer die past in het profiel dat je met elkaar hebt opgesteld. Bij PSV houden we van een bepaalde manier van voetballen. We willen graag de baas zijn op het veld. Roger denkt daar hetzelfde over.”

“Roger heeft de dubbel gewonnen met Red Bull Salzburg, de nationale beker in China en werd met Bayer Leverkusen derde en vierde in de Bundesliga. Hij heeft ervaring in de Champions League, kortom een zeer aansprekend cv”, aldus John de Jong.

”PSV moet altijd om de prijzen spelen”

“Vanaf het eerste gesprek had ik een prettig gevoel bij PSV”, vertelt Schmidt. “Natuurlijk kende ik de club beroepshalve, maar ik had geen specifieke kennis van de filosofie. Tijdens de vele gesprekken met Toon Gerbrands en John de Jong kreeg ik een goed beeld van de manier van werken en besefte ik steeds nadrukkelijk dat de visie van PSV op topvoetbal bij me past.”

“De Eredivisie is onderdeel van de uitdaging die ik bij PSV heb gevonden. Het Nederlandse voetbal heeft mij altijd kunnen bekoren en ik kijk er echt naar uit om in een voor mij compleet nieuwe omgeving aan de slag te gaan. PSV staat volledig achter de manier van voetballen waar ik voor sta. En ik sta achter de eis van PSV dat de club altijd om de prijzen moet spelen. Mijn teams voetballen om te winnen, altijd.”

Door Maarten Vanhoof
AANGERADEN
Meest recent