Tom Van Grieken trekt streep onder imago Vlaams Belang van eeuwige oppositiepartij

Bron © BELGA

Tom Van Grieken Foto: Photo News

“In 2024 moeten we ‘incontournable’ zijn, maar er mag ook geen enkele twijfel meer zijn over dat het Vlaams Belang goed zal kunnen besturen. Vlaams Belang trekt dus een streep onder haar eeuwige imago van oppositiepartij.” Dat was de boodschap van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken woensdag op de voorstelling van zijn nieuw boek En nu is het aan ons.

In het boek schetst Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken de afgelopen vijf jaar van de Vlaams Belang-jongerenvoorzitter die na de rampzalige verkiezingen van 2014 de leiding opneemt van een Vlaams Belang dat voor de goegemeente ten dode was opgeschreven. Hij weet de partij een nieuwe adem te geven en die via de sociale media en enkele toevallige en afgedwongen meevallers terug op de kaart te zetten. Bovendien behaalt hij een opmerkelijke en onverwachte zege bij de parlementsverkiezingen van 2019. Vlaams Belang moet voor hem evolueren van een zweeppartij tot een beleidspartij, die in 2024 de Vlaamse nummer 1 moet worden om de kaarten voor de Vlaamse regeringsvorming in handen te krijgen.

‘En nu is het aan ons’, Tom Van Grieken. Uitgegeven door De Blauwe Tijger. Het boek telt 183 pagina’s en kost 19,50 euro.

bekijk ook

Vlaams Belang voor eerste keer uitgenodigd op het paleis. Tom Van Grieken: “Als hij respect toont, wij ook”

Extreemrechtse Italiaanse ex-minister als popster ontvangen door Vlaams Belang: “Wij vertegenwoordigen het volk, tegen de elite”

Vlaams Belang krijgt het zwaar te verduren in parlement na brandstichting Bilzen: “In deze zaal zitten de pyromanen van de samenleving”

AANGERADEN