Tom Hanks en zijn vrouw testen positief voor coronavirus in Australië

De Amerikaanse acteur Tom Hanks (63) en zijn vrouw, actrice Rita Wilson (63), hebben positief getest voor Covid-19. Dat meldt de Oscarwinnaar zelf via sociale media. Beiden zijn momenteel in Australië.

adb

Hanks schrijft op Twitter en Instagram: “Rita en ik zijn hier in Australië. We voelden ons een beetje moe, alsof we verkoudheden hadden, en hadden wat pijnen. Rita had wat koude rillingen die kwamen en gingen. Een beetje koorts ook. Om de dingen juist te doen, zoals nodig is in de wereld op dit moment, werden we getest voor het coronavirus en het bleek dat we positief waren.”

“Wel, nu. Wat doen we hierna? De medische autoriteiten hebben protocols die gevolgd moeten worden. Wij, Hanksen, zullen getest, geobserveerd en geïsoleerd worden zolang dat nodig is voor de publieke gezondheid en veiligheid. Het is niet anders dan een dag-per-dag-aanpak, niet?”

“We zullen de wereld op de hoogte houden. Zorg voor jezelf!”, sluit hij af.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Elvisfilm stilgelegd

Hanks en Wilson waren aan de Gold Coast in Australië voor een film over Elvis Presley van Baz Luhrman. Ze worden nu gehospitaliseerd in de stad aan de oostkust.

Filmstudio Warner Bros. verklaarde in een mededeling dat ze te horen kregen dat “iemand in de productie” de diagnose van het coronavirus kreeg en dat wordt samengewerkt met Australische gezondheidsagentschappen om iedereen die in contact kwam met dit individu te verwittigen en om de productie van de film veilig te stellen. “Het individu dat positief testte voor Covid-19 wordt momenteel behandeld.”

Het voorbereidende werk aan de film is voorlopig stilgelegd.

Actrice en zangeres Rita Wilson trad vorige week donderdag op in een hotel in Brisbane, waarbij Hanks in het publiek zat, en zaterdag nog in het Sydney Opera House.

In Australië zijn 128 gevallen van het nieuwe coronavirus bevestigd, waarvan 20 in de staat Queensland, met steden Gold Coast en Brisbane.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitgelegd: zo werkt het coronavirus

Uitgelegd: het coronavirus is een pandemie, maar wat is dat nu eigenlijk?

Aangeboden door onze partners

Lees ook