Hilaire Van der Schueren: “Van mij mag Quick-Step thuisblijven, dan kunnen wij ook eens winnen”

Foto: BELGA

Het coronavirus slaat nu ook hard toe in ons land en dus zitten de organisatoren van de Vlaamse koersen met kopzorgen. UAE Team Emirates en twee andere ploegen hebben Danilith Nokere Koerse intussen geschrapt. Hilaire Van der Schueren wil wel starten.

LEES OOK. CORONAVIRUS IN DE SPORT. Eerste afzeggingen voor Vlaamse koersen, tennis legt zichzelf zes weken lam

Intussen is het peloton in Frankrijk bezig aan de vijfde rit in Parijs-Nice. Voor de start bevestigde B&B Hotels-Vital Concept dat het aan de start komt van de koers die op woensdag 18 maart gepland staat op de kalender. “Koersen is onze job”, aldus ploegmanager Jerôme Pineau. Ook Trek-Segafredo zakt normaal af naar Deinze. “Zolang de organisator en de overheid koersen toelaat”, klinkt het bij het team van Jasper Stuyven.

Hetzelfde geluid bij en Tom Steels (Deceuninck - Quick Step). “We weten het nog niet”, klinkt het in Frankrijk. “Dat is niet aan ons. Dit gaat verder dan de koers hé. Als de overheid zegt dat we niet mogen rijden, dan koersen we niet. Maar als het georganiseerd wordt, dan gaan we rijden.”

Van der Schueren was een stuk formeler. “Ik ga zeker starten in de Vlaamse koersen”, aldus de ploegleider van Circus-Wanty-Gobert. “Als het niet afgelast wordt, dan rijden wij. Uno-X rijdt niet? van mij mag Quick-Step ook thuisblijven, dan kunnen wij een keer winnen (lacht).”

LEES OOK. Wedstrijddirecteur Parijs-Nice: “Koers gaat gewoon door zoals gepland”

Door Vincent Van Genechten, Hugo Coorevits
AANGERADEN
Meest recent