Oliver Naesen stapt uit Parijs-Nice met maagklachten, Van Garderen geeft op om vliegtuig te halen

© HUGO COOREVITS

Het regent opgaves in de vijfde etappe van Parijs-Nice. Oliver Naesen gaf er als eerste renner de brui aan. Naesen kon niet meer verder door buikpijn. Ook Frederik Backaert (B&B Hotels), Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe), Michael Woods (EF Pro Cycling) en Diego Rosa (Arkéa-Samsic) stapten al uit de koers.

Maarten Vanhoof

Julien Jurdie, ploegleider van AG2R, gaf meer toelichting bij de opgave van Naesen. “Deze ochtend had hij al buikpijn. Aangezien hij zich niet echt goed voelde, koos hij ervoor af te zien van deze lange etappe.” Naesen zou lijden aan gastro-enteritis zonder koorts. Hierdoor had hij niet genoeg kracht om de etappe verder te zetten.

Eerder vandaag startte de Amerikaan Tejay Van Garderen (Ef Pro Cycling) niet. Volgens de Franse krant L’Équipe zou Van Garderen beslist hebben om de koers te verlaten door de recente maatregelen van Amerikaans president Donald Trump. Trump besliste eerder deze week om voor dertig dagen alle vluchten van Europa richting VS te weigeren door de dreiging van het coronavirus. Omdat deze maatregel ingaat vanaf vrijdagnacht, besliste Van Garderen om direct het vliegtuig te nemen om zo naar zijn familie terug te keren.

LEES OOK

Nu in het nieuws