Standard in beroep tegen schorsing Vanheusden

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Standard heeft officieel beroep aangetekend tegen de beslissing van de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbbond (KBVB) om Zinho Vanheusden vier speeldagen effectieve schorsing op te leggen.

Afgelopen speeldag in de thuiswedstrijd tegen STVV ging het licht uit bij Vanheusden. De verdediger kwam onoordeelkundig uit en verkocht een karatetrap aan Alexandre De Bruyn. Met gestrekt been en studs vooruit raakte Vanheusden de STVV-middenvelder ter hoogte van het dijbeen. Ref Geldhof trok eerst geel, maar na tussenkomst van de VAR toonde hij alsnog de rode kaart.

De overtreding kwam hem op vijf speeldagen schorsing, waarvan weliswaar eentje met uitstel, en een boete van 4.500 euro te staan. Dat besliste de Geschillencommissie dinsdag. “Er zijn geen verzachtende omstandigheden. Zo’n tackle, aan die hoge intensiteit, moet zwaar bestraft worden. Vanheusden kwam te laat, raakte zijn tegenstander met gestrekt been en studs vooruit aan het dijbeen. Hij wilde misschien zijn tegenstrever niet opzettelijk kwetsen, maar brengt De Bruyn wel degelijk in gevaar. De gevolgen hadden ernstig kunnen zijn”, luidde het vonnis.

De Rouches tekenden beroep aan en verschijnen vrijdag voor de Geschillencommissie Hoger Beroep. Het Bondsparket had eerst drie speeldagen schorsing geëist, maar na de weigering van Standard verhoogde de procureur zijn strafvordering naar vier speeldagen schorsing. (belga)

AANGERADEN
Meest recent