Parijs-Nice wordt na stemming bij renners ingekort en eindigt zaterdag al

Foto: Photo News

Na een stemming onder de ploegen is besloten om Parijs-Nice te laten doorgaan. De rit van zondag in Nice wordt wel geannuleerd. De ‘Koers naar de Zon’ zal dus zaterdag eindigen. Bahrain Merida zal er dan niet bij zijn: de ploeg van Dylan Teuns besloot niet meer van start te gaan.

Er was heel wat onrust bij de deelnemers aan Parijs-Nice. In een brief van wielervakbond CPA legden de renners hun zorgen op tafel. Ze hadden vooral schrik om na afloop niet naar huis te kunnen. Er volgde ook een stemming. Daarin beslisten elf ploegen om door te gaan, vijf wilden dat niet.

Uiteindelijk kwam het tot een compromis met organisator ASO: de koers, die normaal zondag zou eindigen, stopt na de rit van zaterdag. “De organisator en overheden zijn akkoord over de verderzetting van Parijs-Nice”, klinkt het. “Zij geloven dat alle maatregelen om deze epidemie in te perken genomen zijn. De organisator houdt echter ook rekening met de vragen van de renners en ploegen. Daarom is beslist om Parijs-Nice zaterdag te laten eindigen.”

Voor Bahrain Merida was dat niet genoeg: de ploeg besloot niet meer te starten.

Door hc, bvc
AANGERADEN