Basketbalclub Oostende mag geblesseerde Amar Sylla niet vervangen

Foto: Rudy DECLERCK

Competitieleider Filou Oostende mag Amar Sylla - die zich in de Champions League-match tegen Tenerife aan de knie blesseerde en drie maanden out is - niet vervangen. De West-Vlamingen hebben dit seizoen al het maximaal toegestane aantal aanpassingen aan hun spelerslijst doorgevoerd.

De koploper in eerste klasse kan geen vervanger meer aantrekken voor Amar Sylla, de Senegalese center die zijn opleiding bij Real Madrid genoot. Het reglement van de Pro Basketball League staat slechts vier aanpassingen aan de spelerslijst in één seizoen toe. Sinds eind december wierf Oostende al Olivier Troisfontaines (extra-aanwinst), Troy Caupain (vervangen voor Braian Angola, nu bij Partizan Belgrado) en Mindaugas Kupsas (vervangen voor de aan de knie geopereerde Shevon Thompson) aan. Dat zijn drie aanpassingen.

De vierde aanpassing is echter Amar Sylla zelf. Oostende voegde de Senegalese international pas vanaf 1 oktober, wanneer hij 18 jaar geworden was, aan zijn officiële spelerslijst toe. Voor een min18-jarige die naar een club bij een andere federatie vertrekt, moet de nieuwe werkgever immers een transfervergoeding van 3000 euro aan de FIBA betalen. Daarin had Oostende geen zin omdat er tussen de tip-off van de competitie (13 september) en Sylla’s achttiende verjaardag (1 oktober) slechts een korte periode was. Die beslissing breekt de titelverdediger nu zuur op want Filou Oostende kan geen vervanger meer aantrekken voor Amar Sylla.

Door rpo
  • AANGERADEN