Jennifer Lopez haalt haartrend van in de nineties terug

De Amerikaanse zangeres Jennifer Lopez heeft een nieuw kapsel. In haar bruine lokken, zitten voortaan opvallende blonde strengen. Ze toont haar opgefriste coupe zelf op Instagram.

Op de bewuste foto draagt de 50-jarige zangeres haar lange haren in een strakke dot naar achteren. Dat maakt de accenten in haar natuurlijke bruine coupe duidelijk. Er werden goudblonde, brede highlights in gemaakt. Het verschil met een balayage is dat er voor deze look slechts een paar strengen in een opvallendere kleur werden geverfd.

De look doet denken aan een trend uit de jaren 90, waarbij in egale kapsels een paar - vaak twee - gekleurde stengen in voorkwamen. Het bekendste voorbeeld is ongetwijfeld Geri Halliwell in haar carrière als Spice Girl. Zij liep in de jaren 90 rond met vuurrood haar en twee brede, blonde mèches als contrast.

Jennifer Lopez haalt haartrend van in de nineties terug
Geri Halliwell: tweede van links.

BV-kapper Jochen Vanhoudt legt uit dat er tegenwoordig veel benamingen bestaan voor mèches, waarmee eigenlijk exact hetzelfde wordt bedoeld. “Highlights’ komen uit het Engels, de balayage en mèches uit het Frans, maar de technieken een gemeenschappelijk doel: het haar blonder maken met een lokkensysteem.” Voor je eraan begint is gezond haar aangewezen, zo beschadig je kapot haar niet extra.

Door vwh
AANGERADEN