President Trump had contact met twee besmette personen, maar blijkt niet besmet met coronavirus: “Geen enkel symptoom”

Bron © BELGA

De Amerikaanse president Donald Trump heeft nog een tweede persoon met het coronavirus ontmoet. Dat zegt de presidentiële arts Sean Conley in een brief. Het staatshoofd is intussen getest op de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus, maar blijkt niet besmet te zijn.

Eerder raakte al bekend dat Trump in contact was gekomen met iemand met het coronavirus: afgelopen weekend had de president een ontmoeting met zijn Braziliaanse ambtgenoot Jair Bolsonaro in zijn buitenverblijf Mar-a-Lago in Florida. Een communicatiemedewerker van Bolsonaro die daarbij aanwezig was, testte later positief op het virus. Nu blijkt echter dat nog een tweede lid van de Braziliaanse delegatie besmet is.

“De blootstelling van de president aan de eerste persoon was erg beperkt”, zegt Conley in de brief. “En hoewel hij meer tijd in de nabijheid van het tweede geval heeft gespendeerd, gebeurde alle interacties voor het begin van de symptomen.” Volgens de arts was het dan ook niet nodig voor Trump om in quarantaine te gaan. “Aangezien de president zelf symptoomvrij blijft, is testen op het coronavirus momenteel niet aangewezen”, zegt Conley.

President Trump had contact met twee besmette personen, maar blijkt niet besmet met coronavirus: “Geen enkel symptoom”
Foto: Twitter

Niet besmet

Enkele uren later maakte Trump echter bekend dat hij zich toch had laten testen. Normaal zou het resultaat van zo’n test een paar dagen op zich laten wachten, maar veel sneller dan verwacht volgde enkele uren later het nieuws dat Trump niet besmet was geraakt. “Ik heb vanavond de resultaten ontvangen en de test is negatief”, schreef dokter Conley. “Een week nadat hij gedineerd heeft met de Braziliaanse delegatie in Mar-a-Lago (Florida) vertoont de president geen enkel symptoom”, klinkt het.

In Braziliaanse en Amerikaanse media circuleerde overigens enige tijd het hardnekkige gerucht dat ook Bolsonaro besmet was met het coronavirus. Het Braziliaanse staatshoofd heeft dat zelf echter ontkend.

Door jvh, gjs
AANGERADEN