Inbrekers met machetes vallen huis Jan Vertonghen binnen en bedreigen vrouw en kinderen van Rode Duivel

Er is ingebroken in het huis van Jan Vertonghen in Londen op het moment dat de Rode Duivel dinsdagavond met Tottenham Champions League speelde op bezoek bij RB Leipzig. Zijn vrouw Sophie de Vries en zoon en dochter waren op dat moment gewoon thuis en werden bedreigd door vier gemaskerde mannen met messen en machetes. De dieven gingen aan de haal met elektronica. Gelukkig raakte niemand gewond.

De inbrekers vielen dinsdagavond even voor acht uur ’s avonds plaatselijke tijd binnen in het huis van Vertonghen, en eisten cash geld en waardevolle spullen. Ze zwaaiden daarbij met messen en machetes. Sophie de Vries, de vrouw van Vertonghen, moest het viertal onder bedreiging het huis laten doorzoeken. Ze maakten uiteindelijk wat elektronica buit en lieten het gezin van de Rode Duivel doodsbang maar ongedeerd achter.

“Agenten werden dinsdagavond opgetrommeld voor een inbraak”, vertelde een woordvoerder van de Londense politie bij de krant The Daily Express. “Ons werd gemeld dat vier mannen met skimaskers en messen binnengebroken waren, en een aantal dingen ontvreemd had. Niemand raakte gewond. De verdachten waren niet meer aanwezig toen de agenten arriveerden. Er zijn nog geen arrestaties verricht, maar het onderzoek gaat verder.”

Het zou geen toeval zijn geweest dat de gangsters hun slag sloegen net toen Vertonghen een wedstrijd moest spelen. Eerder werden al andere bekende voetballers in Engeland slachtoffer van een inbraak op het moment dat zij op de groene mat stonden. “Wij steunen Jan en zijn familie in deze voor hen traumatische tijd en we moedigen iedereen die informatie heeft aan naar de politie te gaan en hen te helpen met hun onderzoek”, reageerde een woordvoerder van Tottenham.

Voor Vertonghen, wiens contract in Londen deze zomer afloopt, zijn het niet de vrolijkste dagen. De Rode Duivel is tegenwoordig niet meer zeker van zijn plek bij de Spurs en bleef tegen Leipzig dinsdag een hele match op de bank. Na het laatste fluitsignaal was te zien hoe coach José Mourinho Vertonghen apart nam en troostend toesprak.

Door Wim Conings