Reizen is afgeraden, touroperators annuleren vakanties. Krijg je je geld terug als je geboekt had, en komt ook de zomervakantie in het gedrang?

  • Reizen is afgeraden, touroperators annuleren vakanties. Krijg je je geld terug als je geboekt had, en komt ook de zomervakantie in het gedrang?

De federale overheidsdienst raadt sinds zaterdag alle reizen naar het buitenland af. Dat heeft verregaande gevolgen: touroperators TUI, Corendon en Sunweb schrapten meteen de komende reizen. Tienduizenden Vlamingen zien hun vakantieplannen in het water vallen. Krijgen ze hun geld terug? Vanaf wanneer kunnen ze dan wel op reis? En wat met landgenoten die al in het buitenland zitten?

“Het risico voor Belgische burgers om geblokkeerd te raken is zo hoog dat alle reizen naar het buitenland worden afgeraden”, zo luidt het advies van de FOD Buitenlandse Zaken sinds zaterdag. Verschillende ...

Nog vragen over het coronavirus?
Een antwoord op de belangrijkste vragen vind je hier.

Wat is het coronavirus? Wat zijn de symptomen? Hoe kan je besmetting vermijden? Wat als je ziek bent? Welke maatregelen zijn er in België?