Timothy Castagne gaat met Atalanta in quarantaine na besmettingen bij Valencia

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Atalanta Bergamo heeft zondag laten weten dat het zijn spelers thuis in quarantaine houdt. De Italiaanse club van Timothy Castagne neemt de maatregel nadat zondag bekendraakte dat vijf personen van Valencia, recent tegenstander van Atalanta in de Champions League, besmet zijn met het coronavirus.

LIVE. CORONAVIRUS IN DE SPORT. Dansen en gitaar spelen om de tijd te doden, Castagne in quarantaine

Atalanta heeft zijn thuisbasis in Bergamo, een Italiaanse regio waar het coronavirus bijzonder hard woekert. Castagne en co hadden om die reden hun trainingen al opgeschort tot 16 maart, maar volgens Italiaanse media wordt die datum nu al zeker tot 24 maart opgeschoven.

Atalanta plaatste zich ten koste van Valencia voor de kwartfinales van de Champions League. De Italianen wonnen thuis met 4-1, waarna op 10 maart een 3-4 zege in de return volgde.

Valencia-verdediger Ezequiel Garay maakte eerder zondag op Instagram bekend besmet te zijn met het coronavirus. Volgens diverse Spaanse media zijn de vier andere besmette clubleden verdedigers Eliaquim Mangala (ex-Standard) en José Gaya, en verder staflid Paco Camarasa en clubdokter Juan Aliaga. Volgens Valencia verkeren de vijf besmette personeelsleden verder allemaal in goede gezondheid. Ze zitten thuis in isolatie.

Door rahe
AANGERADEN