Thomas De Gendt voorspelt “heel rare” Tour: “Renners van wie je denkt dat ze goed zullen zijn, zullen slecht presteren”

Foto: Photo News

Thomas De Gendt was naar jaarlijkse gewoonte in Parijs-Nice de opmerkelijkste renner. Ook in de slotrit trok hij gedreven in de aanval. “Ik wist dat het met een ont­ketende Quintana moeilijk zou worden, maar ik wou een allerlaatste keer diep gaan”, klonk het. “Ik ben wel content met mijn Parijs-Nice. Ik werd vierde in de tijdrit, een keer zeventiende en een keer elfde.”

Opvallend: bij de beklimming van La Colmiane kon De Gendt rekenen op steun uit heel aparte hoek. Langs het parcours stond namelijk Victor Campenaerts, die toen al had opgegeven, zijn ex-ploegmaat aan te vuren.

Het zal nog even duren vooraleer we De Gendt weer in de aanval zien trekken, want door het uitstellen van de ­Giro ziet hij zijn volgende grote doel van 2020 in rook opgaan: “Als ze dat al uitstellen… Ik denk dat ik noodgedwongen begin met naar de Tour toe te werken. Worden er daarvoor nog koersen georganiseerd, dan wil ik die rijden. Neem dat de eerstvolgende koers de Tour is, dan verwacht ik wel heel rare dingen. Dan ga je renners van wie je denkt dat ze goed zullen zijn, slecht zien presteren. En omgekeerd. In het begin van het seizoen rijd je wedstrijden om op te warmen en op te bouwen. Sommige renners hebben zware koersen nodig om in topconditie te raken, anderen dan weer niet.”

Roglic, Kruijswijk en Dumoulin hebben alvast nog geen koerskilometer op de teller. Egan Bernal dan weer amper.

Door hc
AANGERADEN