UPDATE. Buitenschoolse opvang en onthaalouders blijven open voor kinderen van maximum 3 jaar

Foto: Eddy Lefevre

Zulte - De buitenschoolse opvang en onthaalouders blijven open voor kinderen van maximum 3 jaar. Voor de kinderopvang wordt, zeker in de paasvakantie, voorrang gegeven aan de doelgroep van kinderen van ouders werkzaam in de 'essentiële sectoren' , zoals zorg, veiligheid, voedingsnijverheid, distributie, ... Men legt er nog eens de nadruk op dat het niet is toegelaten om te hengelen of te vissen, noch vanop de oevers noch vanop het water.

De bibliotheek van Zulte is gesloten tot en met 5 april. De medewerkers blijven echter niet bij te pakken zitten. Zij starten met een nieuwe (tijdelijke) service ‘boeken aan huis’. De diensten van de poetshulp aan huis worden opgeschort. Foodtrucks zijn verboden behalve foodtrucks die meeneemmaaltijden aanbieden, die als een complete maaltijd kunnen worden beschouwd. Verkoop van ijsjes of wafels is niet toegestaan. Het kampeerautoterrein gelegen in de Leihoekstraat gaat dicht, net als recreatieve en toeristische woningen (vakantiehuisjes, B&B, AirBnB, ...) moeten sluiten. De permanente bewoners van dit soort woningen mogen er blijven wonen. Essentiële verplaatsingen worden enkel in de buurt van de woonplaats toegelaten.

De zondagsmarkt in Zulte gaat niet door.  Bij ministerieel besluit van 18 maart zijn markten verboden, behalve voedselkramen die onontbeerlijk zijn voor de voedselvoorziening in gebieden die geen commerciële voedselinfrastructuren hebben. Op uitdrukkelijke vraag van de Vlaamse Minister van Jeugd Benjamin Dalle worden de kampen in de paasvakantie, zoals het Boeboekskamp en de sportkampen, geannuleerd. Omtrent de organisatie van de Buitenspeeldag op 22 april is nog geen duidelijkheid. De inschrijvingen voor de activiteiten tijdens de zomervakantie, die zouden starten op maandag 30 maart, worden uitgesteld tot een latere nog te bepalen datum.

Vorige woensdag gingen de diensten van de gemeente en het Sociaal Huis van Zulte dicht. Er worden geen bezoekers meer toegelaten. 

In het kader van de aanpak van het coronavirus kon men vanaf dinsdag 17 maart in het gemeentehuis en het Sociaal Huis van Zulte enkel nog langskomen op afspraak en voor dringende zaken. Er werd toen al gevraagd zoveel mogelijk zaken online te regelen en telefonisch of per e-mail contact op te nemen als er hulp nodig is. Ook het recyclagepark ging dinsdag dicht. De zittingen van de gemeenteraad en OCMW-raad van dinsdag 31 maart 2020 worden geannuleerd. Ook de voorbereidende gemeenteraadscommissie van 26 maart 2020 gaat niet door.

Voor dienstverlening kan telefonisch of via mail contact opgenomen worden via onderstaande nummers:

Als burger kan je veel attesten uit het Rijksregister halen, alsook attesten Burgerlijke Stand die opgemaakt zijn na 31 maart 2019. Je vindt ze in 'Mijn dossier' (https://mijndossier.rrn.fgov.be), de online toepassing die 24u op 24 en 7 dagen op 7 bereikbaar is. Deze attesten en akten kan elke burger thuis downloaden. 

Alle binnen- en buitenspeeltuinen zijn gesloten. De buitenschoolse opvang en onthaalouders blijven open.

Er is een aangepaste dienstregeling bij De Lijn, die je hier kan raadplegen.

 

Door Eddy Lefevre
AANGERADEN