Abonnee worden? Kies je leesformule

17/03/2020 - Binnenland
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  facebook Bouchez

Excuses voor “triomfantelijke” foto

“Het is misschien ongebruikelijk, maar wel nodig om te zeggen dat er soms ook dingen fout gaan. Dat politici – net zoals iedereen – ook fouten maken, al waren de bedoelingen goed.” Daarmee reageerde Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten op een selfie die haar MR-collega Georges-Louis Bouchez op Twitter deelde. Tegen alle richtlijnen in staan zij en Bouchez daarop heel dicht bij elkaar.

De foto is zondagavond gemaakt, vlak nadat de partijen een akkoord hadden over de volmachten. Vooral vanuit N-VA-hoek kwam kritiek op dit “wereldvreemde” beeld om te “vieren dat je in de regering mag blijven”. Vlaams Belang noemde het “schaamteloos”. Achter de twee liberalen zwaait een vrolijke Meyrem Almaci (Groen). Zij probeerde de twee er lachend attent op te maken dat ze afstand moesten houden.

Opvallend is dat Rutten zich in één adem ook excuseert voor haar echtgenoot, die vrijdag een lockdownfeestje in zijn koffiebar in Aarschot heeft gehouden. “Politici kunnen fouten maken. Ik ben daar zeker geen uitzondering op. En mijn echtgenoot ook niet.”  (pl)

Hoofdpunten