Anna Wintour stelt Met Gala voor onbepaalde tijd uit

© ISOPIX

Het Met Gala, de jaarlijkse hoogmis van de modewereld, wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dat maakte organisator en hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue Anna Wintour bekend. Het evenement in New York zou normaal op 4 mei plaatsvinden.

flb

Het coronavirus heeft ook de VS bereikt en ook daar worden mensen aangeraden om zo veel mogelijk binnen te blijven. Als gevolg daarvan worden heel wat events opgeschort, zo ook het Met Gala. Dat vindt normaal plaats in het Metropolitan Museum in New York, maar dat sluit de deuren voorlopig tot 15 mei. De laatste keer dat het Met Gala niet kon doorgaan, dateert van 2002. Dat gebeurde toen in de nasleep van 9/11.

Anna Wintour is al twintig jaar lang de gastvrouw van het evenement en had voor de editie van dit jaar modeontwerper Nicolas Ghesquière, actrices Emma Stone en Meryl Streep en acteur Lin-Manuel Miranda aan boord gehaald als medeorganisatoren. Als thema werd gekozen voor ‘About Time: Fashion and Duration’. Met het event wordt geld ingezameld voor het museum en enkel wie wordt uitgenodigd komt erin. De goedkoopste tickets kosten zo’n slordige 30.000 euro.

Een nieuwe datum voor het Met Gala werd voorlopig nog niet bekendgemaakt. “Vanwege het onvermijdelijke en verantwoordelijke besluit van het Metropolitan Museum om de deuren te sluiten, worden ‘About Time’ en het gala op de openingsavond naar een latere datum uitgesteld”, schreef Wintour maandag in Vogue.

Aangeboden door onze partners

Lees ook