Deze beroemde musea kun je bezoeken van achter je computer

Een reisje maken zit er momenteel niet in, maar om de verveling tegen de gaan en de culturele honger te spijzen, kun je veel musea wel bezoeken vanaf je computer. Een overzicht van de beroemdste ter wereld die hun deuren virtueel openzwaaien.

vwh

Van Gogh Museum in Amsterdam, Nederland

Wat te zien? De naam verraadt het al: hier staat de Nederlandse schilder Vincent Van Gogh centraal. De vaste collectie, waar onder meer ‘Zonnebloemen’ deel van uitmaken, bestaat uit meer dan tweehonderd stuks. Je kunt bijna alle verdiepingen bezoeken.

Het Rijksmuseum in Amsterdam, Nederland

Wat te zien? Tijdens een street view-rondleiding, die de indruk wekt dat je echt in de gangen rondwandelt, kom je onder meer ‘De Nachtwacht’ van kunstschilder Rembrandt en ander Nederlandse artiesten tegen.

© 0

Musée du Louvre in Parijs, Frankrijk

Wat te zien? In de majestueuze gangen van het wereldberoemde Louvre, staan even beroemde kunstwerken. Bewonder de Mona Lisa van Leonardo da Vinci - exclusief de horde mensen die er in real life altijd voorstaan.

Musée D’Orsay in Parijs, Frankrijk

Wat te zien? In het voormalige treinstation wordt kunst, gemaakt in de periode tussen 1848 en 1914 tentoongesteld. Tijdens je virtuele rondleiding kom je onder meer het beste werk van Claude Monet tegen.

The British Museum in Londen, Groot-Brittannië

Wat te zien? Tijdens dit ‘bezoekje’ ben je wel even zoet. Het museum herbergt meer dan acht miljoen (!) kunstwerken en ongeveer de helft ervan kun je bewonderen. Neem ook vooral de tijd om het indrukwekkende dak te bekijken.

Pergamon Museum in Berlijn, Duitsland

Wat te zien? Liefhebber van archeologische vondsten? Dan kun je gluren in het bekendste museum van de Duitse hoofdstad naar schatten uit Oost-Europa en Zuidoost Azië. Er zijn vier afdelingen te om te verkennen.

Uffizi in Firenze, Italië

Wat te zien? Hier zie je werken uit de Renaissance, vooral afkomstig uit verschillende privécollecties. Bijzonder hier is dat het museum via sociale netwerksites elke dag dialogen op gang zal trekken rond kunstwerken.

Guggenheim Museum in New York, Verenigde Staten

Wat te zien? Het gebouw in hartje New York is - vanbuiten en vanbinnen - al heel fotogeniek. De kunst die zicht verspreidt over de ronde verdiepingen is modern en hedendaags - denk werken uit de twintigste eeuw en de periode erna.

J. Paul Getty Museum in Los Angeles, Verenigde Staten

Wat te zien? Verwacht je hieraan aan Europese kunst, gemaakt tussen de achtste tot 21ste eeuw. Er hangt ook Griekse en Romeinse kunt. Kies voor een street view-rondleiding of bekijke enkele hoogtepunten uit de collecties.

National Museum of Modern and Contemporary Art in Seoel, Zuid-Korea

Wat te zien? Korea in de vorm van (beeldende) kunst? Daarvoor moet je sinds 1969 in dit uiterst moderne gebouw zijn, dat je ook virtueel kunt binnenwandelen.

Deze tien musea virtueel bezorgd en nog tijd over? Google heeft nog meer culturele trekpleisters verzameld die je vanuit je zetel kunt zien. Surf naar https://artsandculture.google.com/partner voor een nog uitgebreider aanbod kunst, overal ter wereld, gerangschikt van A tot Z.

Aangeboden door onze partners