Nu ook officieel: ook Parijs-Roubaix en Waalse klassiekers worden niet in april gereden, ASO zoekt nieuwe datums

Foto: BELGAIMAGE

Geen verrassing maar de officiële bevestiging is er: ASO kan Parijs-Roubaix, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik niet organiseren in april. De Franse organisator gaat samen met de UCI op zoek naar nieuwe datums. Ook de Tour de Yorkshire werd intussen geannuleerd.

In Frankrijk is het hele land minstens twee weken in lockdown. Het is dus zeker geen verrassing dat ASO het zekere voor het onzekere neemt en de wielermonumenten uitstelt, met de belofte voor de wielerfans om een nieuwe datum te zoeken. Uitzonderlijk is het wel. Sinds de oprichting in 1896 werd Parijs-Roubaix enkel nog maar uitgesteld tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog. La Doyenne kende sinds 1892 wel eerder al enkele onderbrekingen, ook in tijden van vrede. De Waalse Pijl werd enkel in 1940 niet gereden.

ASO grijpt niet enkel op het Europese vasteland in. Later op de dag maakte het bekend dat ook de Tour de Yorkshire (30 april tot 3 mei) niet zoals gepland zal doorgaan. Ook voor deze Britse rittenwedstrijd hoopt ASO nog een nieuwe datum te vinden.

Door gvdl
AANGERADEN