Stad Lier begint boodschappendienst en Babbellijn

“We proberen de boodschappen de dag zelf nog te leveren.” Foto: Photo News

Lier -

De stad Lier start vandaag met een boodschappendienst voor wie omwille van zijn leeftijd of persoonlijke situatie niet zelf naar de winkel of apotheek kan en hiervoor niet kan terugvallen op familie of mantelzorgers.

De boodschappendienst beperkt zich tot de thuislevering van levensnoodzakelijke middelen: voeding en medicijnen. Wie nood heeft aan boodschappen, kan van maandag tot en met vrijdag, tussen 9.30u en 16.30u telefoneren naar 03.283.48.88, het nummer van dienstencentrum Het Schoppeke. “We proberen de boodschappen steeds dezelfde dag nog te leveren, maar dit kan afhankelijk van het aantal hulpvragen niet gegarandeerd worden”, zegt burgemeester Frank Boogaerts (N-VA).

Eigen medewerkers én vrijwilligers

Bijkomend start de stad met een Babbellijn. Inwoners die door de coronacrisis sociaal geïsoleerd zijn, krijgen zo de kans om regelmatig met iemand een babbeltje te maken. Wie nood heeft aan een gesprekje, kan hiervoor ook terecht op het telefoonnummer van Het Schoppeke, eveneens van maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 en 16.30u.

Voor beide initiatieven doet de stad een beroep op eigen medewerkers én op vrijwilligers. Lierenaars die zich willen engageren kunnen telefonisch melden. Ze worden ingeschakeld in functie van de noden.

03.283.48.88

Door CVR
Helden van corona
Slachtoffers van corona
Meest recent