Ook fastfoodrestaurants sluiten de deuren: McDonald’s, Quick en Burger King gaan tijdelijk dicht

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

Fastfoodketen McDonald’s sluit alle restaurants in België, zo meldt het bedrijf woensdag. Het gaat om 87 restaurants. Afhalen en drive-in zijn er niet meer mogelijk. Eerder op de dag nam de eigenaar van Quick en Burger King in ons land die beslissing ook al.

“In deze ongeziene situatie zijn de gezondheid en veiligheid van onze mensen en klanten altijd onze topprioriteit geweest. Daarom heeft McDonald’s België en zijn 23 franchisenemers, als gevolg van de verstrengde maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad, beslist om alle 87 restaurants tijdelijk te sluiten, ook de Drives, McDelivery en de mogelijkheid voor meeneemmaaltijden”, zegt managing director Stephan De Brouwer in een persbericht.

Ook Quick en Burger King dicht

Hamburgerketens Quick en Burger King kondigde eerder op woensdag al aan volledig dicht te gaan. Ook de afhaal via de drive-in en de thuisbezorging zetten de ketens tot nader order tijdelijk stop. Dat meldde moederbedrijf Burger Brands.

Burger Brands geeft absolute voorrang aan het beschermen van klanten en medewerkers, zo klinkt het in het persbericht. “Om de verspreiding van het virus te helpen beperken, heeft de directie besloten om alle Quick- en Burger King-restaurants in België en in het Groothertogdom Luxemburg tijdelijk te sluiten en dus alle activiteit te stoppen. Ook afhaal via de drive in en thuisbezorging zullen niet meer mogelijk zijn.” De sluiting gaat woensdag in.

Ook fastfoodrestaurants sluiten de deuren: McDonald’s, Quick en Burger King gaan tijdelijk dicht
Foto: Photo News
Door rahe
AANGERADEN