Strijdvaardige Gilbert na het wegvallen van de klassiekers: “Moreel blijft hoog, we gaan door”

Zijn droom om met Milaan - Sanremo het laatste wielermonument aan zijn collectie overwinningen toe te voegen, moet Philippe Gilbert voorlopig nog even uitstellen. Het Belgische speerpunt van Lotto-Soudal sprak zijn supporters toe in een video.

De UCI kondigde vandaag aan dat er tot minstens 30 april niet gekoerst mag worden, maar Philippe Gilbert tracht de moed niet te verliezen. In een boodschap op de Facebookpagina van zijn ploeg richt de ex-wereldkampioen zich tot zijn supporters.

“We beleven heel moeilijke momenten,ook de sport ontsnapt hier niet aan. Ik denk ook aan de organisatoren die maanden aan hun wedstrijd hebben gewerkt die nu is afgelast. Ook de tv-zenders, de vrijwilligers, de seingevers, de ploegen, de steden: iedereen gaat doorheen een moeilijke periode. Samen kunnen we ons door deze moeilijke periode slaan. We hebben elkaar nodig. Solidariteit is op dit moment heel erg nodig.”

Blijven trainen

Gilbert zegt dat hij blijft trainen, al is dat niet eenvoudig. “Zonder een doel is dat een beetje moeilijk. Maar vroeg of laat wordt een datum voor een nieuwe start van het seizoen vastgelegd. Hopelijk volgt die datum snel en we zullen er hard naar toewerken, ik zal alles uit de kast halen om competitief te zijn. Ik heb mijn fiets alvast nog. Het moreel blijft hoog en wij gaan door. Samen zullen we er sterker uit komen”, besluit de renner van Lotto-Soudal.

Door Joost Marynissen
AANGERADEN