Vijf ideeën om je extra tijd leuk in te vullen

Foto: Unsplash / Shutterstock

De huidige crisis brengt voor de meesten onder ons veel extra tijd thuis met zich mee. Om het teveel aan tijd te counteren - lees: verveling en een eenzaam gevoel tegen te gaan - tippen we vijf gratis activiteiten om je dag interessant te maken.

Slimmer worden

Verschillende toonaangevende universiteiten van overal ter wereld - denk onder meer aan Yale en Princeton - bieden bepaalde lessenpakketten gratis online aan. Het gaat om zo’n 450 cursussen. Een greep uit het aanbod: leer programmeren of verdiep je in de wereld van de moderne Amerikaanse poëzie.

Meer informatie via www.classcentral.com

Romantisch bij de virtuele haard of vuurkorf

Hoewel het straks lente wordt, is deze periode nog steeds geschikt om een romantisch avondje te creëren met de geliefde, die onder hetzelfde dak woont. Streamingdienst Netflix heeft daar de ideale ‘show’ voor. Zoek naar ‘Fireplace for Your Home’ en je kunt gedurende drie afleveringen van telkens een uur genieten van een haardvuur - exclusief hitte. Zet misschien wel het geluid af. De kerstmuziek past immers niet bij de tijd van het jaar. Geen abonnement? Dan is er nog altijd YoutTube. Check onderstaand filmpje - full screen - voor hetzelfde effect.

E-peritieven met vriendinnen

Neen, live cavamomenten met je vriendinnen zitten er even niet in. Maar wat houdt jullie tegen om onderonsjes te regelen via Skype of FaceTime? Het initiatief komt overgewaaid uit Italië en heet ‘e-peritivo’, vertaald ‘e-peritief’. Benodigdheden: een vrij moment in jullie agenda (iets makkelijker dezer dagen), een drankje, een glas, en enkele weetjes en nieuwtjes om te keuvelen. Jezelf opdirken mag, behaloos in de zetel hangen, ook. Veel plezier! Leuke apps: Google Duo, Line, Zoom, Viber.

Binnenshuis bos

De weermannen en experts noemen boslucht heel gezond tijdens deze impasse. Geraak je er niet of wil je vooral het zekere voor het onzekere nemen en resoluut binnenblijven, maar wil je toch genieten van de rustgevende geluiden? Via www.noisli.com hoor je kosteloos natuurlijke klanken, net alsof je tussen de bomen zou rondkuieren. Bosgeluiden beu? Luister gerust - tip: met gesloten ogen - naar het ruisen van de zee of combineer verschillende geluiden, die je stress zo wegnemen.

Vijf ideeën om je extra tijd leuk in te vullen
Foto: Unsplash / Casey Horner

Speel stylistje

Een overvolle kleerkast of dressing, die je al lang op orde wil? Dit is hét moment. Download de gratis app Smart Closet. Hiermee kun je de inhoud van je garderobe documenteren. Fotografeer elk stuk dat mag blijven en voeg het toe aan je persoonlijke index. Met deze toepassing kun je trouwens ook de stylisten-toer op. Je kunt de achtergrond op de foto’s simpel wegwerken en eenvoudige collages maken om een look samen te stellen. Hallo overzicht in de kleerkast, vaarwel outfitstress. Delen met vriendinnen die inspiratie willen opdoen? Dat kan.

Vijf ideeën om je extra tijd leuk in te vullen
Door vwh