Nog vijf Belgen in de running voor zege na samensmelting in ‘Expeditie Robinson’: Ieder voor zich, of toch niet?

Van de zestien deelnemers in ‘Expeditie Robinson’ blijven er nog tien over. Hoe ver schoppen de vijf overgebleven Belgen het na de samensmelting?

Van de zestien deelnemers in ‘Expeditie Robinson’ blijven er nog tien over. Hoe ver schoppen de vijf overgebleven Belgen het na de samensmelting? © Vier

Nog vijf landgenoten maken kans op de eindzege in ‘Expeditie Robinson’. Nu beide kampen zijn samengesmolten, is het gedaan met Team Vlaanderen en Team Nederland. Of toch niet? Ook vanavond worden er lustig complotten gesmeed op het eiland.

Dennis Van Goethem

Het samenvloeien van de twee kampen werd vorige week nog stevig gevierd met een schranspartij. Maar straks is het weer menens op het winnaarseiland van Expeditie Robinson. Zoals de Nederlander Jorik bij het feestmaal al zei: “Nu doen we met z’n allen alsof we één gezellige groep zijn. Maar ik kijk uit naar de volgende eilandraad. Daar zien we hoe de kaarten geschud zijn.”

Nog vijf Vlamingen blijven over in de survivalwedstrijd: Kevin (38), Koen (37), Niels (29), Ruth (33) en Thomas (31). Zij vormden de voorbije weken een sterk blok in de duels tegen de Nederlanders, maar moeten het voortaan ook tegen elkaar opnemen. Niels laat er geen gras over groeien en zoekt vanavond toenadering tot de Nederlandse kandidate Anouk. Maar ook de noorderburen gaan tactisch te werk. Vooral Nelleke zint op revanche tegen onze landgenoten. “De Belgen zijn close met elkaar en echt heel sterk. Ruth, Niels, Thomas en Koen willen sowieso met z’n vieren naar de halve finale. Samen met de zwakste Nederlander.”

Dat probeert Nelleke ook duidelijk te maken aan de Nederlanders Elroy en Anouk. Die zijn niet onder de indruk. “Nelleke probeert haar hachje te redden, want ze is er al eens uit gestuurd door de Belgen. Maar ze maakt geen schijn van kans maakt om bij ons blok te komen. Wij hebben natuurlijk ook afspraken gemaakt met elkaar. En als we die afspraken zo lang mogelijk volgen, dan komen we met z’n allen zo ver mogelijk.” In de proeven is het voortaan wel ieder voor zich. Vanaf nu strijden de expeditieleden individueel voor immuniteit die hen veilig stelt bij de volgende eilandraad.

© Vier

© Vier

© Vier

© Vier

© Vier

Expeditie Robinson

Vier, 20.35 uur

Aangeboden door onze partners

Lees ook