Telenet maakt internet gratis voor leerlingen zonder toegang

Foto: AFP

Lier / Mechelen -

Op vraag van enkele scholen, waaronder het VTI in Lier, kunnen leerlingen zonder internettoegang gratis gebruiken maken van Telenet Wi-Free. Scholen, maar onder meer ook OCMW’s, moeten hiervoor wel inlogcodes aanvragen.

“Schoolgaande kinderen en jongeren zonder internetconnectie thuis hebben het moeilijker om deze dagen van thuis uit te studeren en verbonden te blijven met de school en leerkrachten. Telenet ontving een aanvraag van een school om het publieke wifisignaal open te zetten, zodat kansarme leerlingen hierop gratis kunnen inloggen. We bekeken de opties en komen nu met een gratis oplossing waarbij scholen of sociale instanties zoals OCMW’s een aanvraag kunnen indienen voor logincodes. De instanties kunnen deze op hun beurt verdelen aan de leerlingen”, zegt woordvoerder Isabelle Geeraerts.

“Het publieke Wi-Freesignaal van Telenet gewoon openzetten, is niet mogelijk gezien er identificatieplicht is. Wij moeten om juridische redenen altijd weten wie er actief is op ons netwerk. Door het systeem met toegangscodes kunnen we toch beantwoorden aan de vragen van bepaalde scholen. De gratis toegangscodes zijn bedoeld voor de specifieke doelgroep van kansarme leerlingen die thuis geen internetverbinding hebben. Met de codes kunnen ze aanmelden op het Wi-Freesignaal, dat beschikbaar is op meer dan 1,5 miljoen locaties in Vlaanderen en Brussel. In dichtbevolkte gebieden kan je thuis vaak zo’n signaal oppikken. Door in te loggen met de code blijven leerlingen geconnecteerd op het Wi-Freesignaal tot eind juni.”

Alleen erkende instanties zoals scholen en OCMW’s kunnen de logincodes via mail aanvragen.

hotspot.info@telenetgroup.be

Door Chris Van Rompaey
Helden van corona
Slachtoffers van corona
Meest recent