EK-kwalificatiematch Red Flames tegen Zwitserland verplaatst naar oktober

Bron © BELGA

Foto: Photo News

De Belgische nationale vrouwenvoetbalploeg zal niet op 14 april maar in oktober in Leuven zijn EK-kwalificatiematch tegen Zwitserland spelen. Dat heeft de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) donderdag laten weten.

De Europese Voetbalbond (UEFA) heeft aangekondigd dat de interlands van de kwalificatiecampagne voor het komende EK die gepland waren in april, naar oktober worden verplaatst. Omwille van het door het coronavirus uitgestelde EK 2020 voor mannen schuift het EK voor vrouwen in Engeland allicht een jaar op naar de zomer van 2022.

“De KBVB heeft inmiddels contact genomen met de Zwitserse bond en wacht nu op de officiële goedkeuring van UEFA”, zo klinkt het. “Belangrijk voor de fans: alle aangekochte tickets voor de wedstrijd in april blijven geldig voor oktober.”

België begon net als Zwitserland met een foutloze 12 op 12 aan de kwalificatiecampagne voor het EK. De groepswinnaars plaatsen zich voor de eindronde, net als de drie beste tweedes (op negen groepen). De andere tweedes spelen barrages.

Door Michiel Verheirstraeten
AANGERADEN