Na afgelasting Milaan-Sanremo: renners rijden klassieker vanuit hun woonkamer -en u kan gewoon meedoen

Foto: Photo News

Nu Philippe Gilbert en co morgen niet aan de slag kunnen in de 111de editie van Milaan-Sanremo, komt organisator RCS Sport met een alternatief. Renners die de benen toch even willen testen, kunnen zaterdag in hun eigen woonkamer virtueel het laatste deel van La Primavera rijden. Leuk extraatje: ook wielerfans kunnen meedoen en het zo opnemen tegen hun helden.

Voor dit initiatief slaan RCS Sport en Garmin, fabrikant van gps-apparaten en fietscomputers, de handen in elkaar. Deze samenwerking biedt de unieke mogelijkheid om vanuit de eigen woonkamer zelf Milaan-Sanremo te rijden. Benodigdheden: een wifi-verbinding, een smart-fietstrainer en een moderne fietscomputer van Garmin. Op deze manier wordt het exacte parcours van La Primavera gesimuleerd op je eigen fiets.

Concreet gaat het om de laatste 57 kilometer van de wedstrijd -de enige die ertoe doen, dus. De start ligt in Alassio en aankomen doen de deelnemers op de Via Roma in Sanremo. Tijdens de race wordt men geconfronteerd met een aantal stevige klimmetjes: na de klassieke opeenvolging van de ‘Tre Capi’ - Capo Mele, Capo Cervo en Capo Berta - wachten nog de Cipressa en de legendarische Poggio.

Ondertussen hebben al meer dan 1200 mensen zich aangemeld voor het initiatief. Hieronder ook drie oud-winnaars van Milaan-Sanremo: Vincenzo Nibali (2018), Filippo Pozzato (2006) en Maurizio Fondriest (1993). Verder doen met ook nog Alessandro Ballan en Alberto Bettiol twee voormalige winnaars van de Ronde van Vlaanderen mee.

Door Maarten Vanhoof
AANGERADEN