Hooverphonic neemt volgend jaar deel aan Eurovisiesongfestival

Foto: BELGAIMAGE

Na overleg tussen de VRT, de Franstalige openbare omroep RTBF en Hooverphonic heeft de VRT net aangekondigd dat de groep volgend jaar alsnog deelneemt aan het Eurovisiesongfestival.

De EBU, European Broadcasting Union, maakte zonet meer details bekend over het Eurovisiesongfestival 2021. Na de annulering van de editie van 2020 mogen landen voor de volgende editie vrij kiezen of ze met de al gekozen kandidaat voor 2020 deelnemen. Aan alle landen wordt gevraagd om met een nieuw nummer deel te nemen in 2021.

Na overleg tussen de VRT, de Franstalige openbare omroep RTBF en Hooverphonic is de VRT blij om aan te kondigen dat de band volgend jaar België alsnog zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, zeggen ze in een mededeling. RTBF vindt het een logische beslissing om Hooverphonic en de VRT deze kans te bieden en schuift hun deelname een jaartje op tot in 2022. Hooverphonic heeft zelf al aangekondigd dat ze met een nieuw nummer zullen deelnemen.

LEES OOK. Hooverphonic over uitgesteld Songfestival: “Volgend jaar niet met zelfde nummer”

“De annulering van het Eurovisiesongfestival was een klap voor iedereen, maar ook een begrijpelijke en juiste beslissing”, zegt Olivier Goris, netmanager van Eén. “Het toont alleen maar welke uitzonderlijke en moeilijke tijden we beleven.”

Alex, Raymond en Luka, de leden van Hooverphonic, zijn enthousiast. “Fijn dat we zo snel bevestiging hebben dat we volgend jaar naar het Eurovisiesongfestival kunnen gaan. We hebben daar nog altijd enorm veel zin in. We gaan nu de tijd nemen om samen te bekijken hoe we ons voorbereiden op mei volgend jaar.”

Door tg
AANGERADEN
Meest recent