Waarnemend burgemeester vordert mondmaskers op

Geraardsbergen - Fernand Van Trimpont (CD&V), waarnemend burgemeester, vordert alle ademhalingbeschermingsmaskers van het type FFP1, FFP2 en FFP3 op van bedrijven die gelegen zijn op het grondgebied van Geraardsbergen. Wie weigert riskeert gevangenisstraffen en geldboetes.

"De urgentie en het risico voor de volksgezondheid dat het coronavirus (Covid-19) met zich meebrengt, in het bijzonder voor kwetsbare personen, vraagt om de aanwezigheid van een voldoende voorraad van ademhalingbeschermingsmaskers voor de zorgverleners die mogelijk besmette personen behandelen" zegt Van Trimpont.

"Aangezien de normale leveringskanalen voor ademhalingbeschermingsmaskers de voorraden niet op peil kunnen houden is het van crucial belang dat aan de zorgleners het nodige beschermingsmateriaal ter beschikking gesteld worden om de nodige zorg te kunnen blijven garanderen."

Daarom vaardigt de waarnemend burgemeester een besluit uit ter opvordering van alle ademhalingbeschermingsmaskers van het type FFP1, FFP2 en FFP3 van bedrijven gelegen op het grondgebied van Geraardsbergen. De beschermingsmaskers moeten worden bezorgd aan Woonzorgcentrum De Populier, Groteweg 258 op weekdagen tussen 9 en 16 uur.

Een weigering of verzuim tegen dit bevel wordt gestraft met een gevangenisstraf van acht dagen tot drie maanden, en met een geldboete van zesentwintig euro tot vijfhonderd euro, of met één van die straffen alleen. Het besluit treedt onmiddellijk in werking.

Van Trimpont benadrukt wel dat er voorafgaand aan de opvordering al heel wat bedrijven een voorraad mondmaskers schonken.

Door Jan Lion
AANGERADEN
Meest recent