Volledig telefoongesprek tussen Kanye West en Taylor Swift gelekt: rapper blijkt gelogen te hebben over één woordje

Bron © The Mirror

Kanye West steelt de show op de VMA’s in 2009 Foto: FilmMagic

Kanye West en Taylor Swift, tussen die komt het nooit meer goed. Nu een telefoongesprek gelekt is, blijkt dat Kanye ook gelogen heeft over zijn nummer ‘Famous’, waarin hij Swift een “bitch” noemt.

De geschiedenis tussen de twee supersterren begon op de VMA’s in 2009. Swift - die toen nog niet zo beroemd was als nu - won er de award voor beste videoclip van een vrouwelijke artiest. Maar Kanye West stal haar moment toen hij tijdens haar speech het podium opliep en zei - nee, riep - dat Beyoncé eigenlijk de beste video had gemaakt.

Dat viel al héél verkeerd, maar in 2016 bracht Kanye West een nummer uit onder de titel ‘Famous’. Een stukje van de tekst gaat over Taylor Swift en het voorval in 2009. “I feel like me and Taylor might still have sex. Why? I made that bitch famous.” Dat zorgde voor nog méér heisa. Moest Kanye haar nu echt nog eens een bitch noemen ook?

LEES OOK. Kim Kardashian en Kanye West tonen luxevilla die drie Belgische architecten mee ontwierpen: “Ze wou absoluut een roze vlinderkamer” (+)

Maar, zo zei West, hij had het gevraagd aan Taylor Swift, en ze had gezegd dat het goed was. Niet dus. Maanden werd een welles-nietesspelletje gespeeld, waarbij Taylor Swift het ook zwaar te verduren had gekregen. Zij was namelijk niet opgezet met het nummer en werd verweten plots kwaad te zijn, terwijl Kanye West haar toch op voorhand had ingelicht. Dat leek ook zo te zijn toen een stukje van een telefoongesprek tussen de twee werd vrijgegeven.

Maar nu is het volledige gesprek gelekt. En inderdaad: West zegt dat hij een nummer heeft gemaakt dat over Swift gaat. Maar van het woord ‘bitch’ is in het 25 minuten durend gesprek geen sprake. Dit keer is het Kanye West die de volle laag krijgt van de fanbase van Taylor Swift.

AANGERADEN