Fellaini bevestigt positieve corona-test: “Ik kan jullie verzekeren dat ik ok ben”

Marouane Fellaini heeft bij zijn terugkeer naar China afgelopen week positief getest op het coronavirus. Dat hebben de speler en zijn Chinese club Shandong Luneng zondagochtend bevestigd. De 32-jarige middenvelder is de eerste Belgische speler die besmet raakt. “Maar ik kan jullie verzekeren dat ik ok ben.”

Fellaini keerde afgelopen vrijdag terug naar China om zich klaar te maken voor de Chinese voetbalcompetitie. Bij zijn aankomst in Jinan werd hij direct door een lokaal medisch team onder handen genomen. Voor hij opnieuw op het trainingsveld bij Shandong Luneng mocht staan, moest de middenvelder sowieso verplicht 14 dagen in quarantaine. Een maatregel die voor elke inkomende Europeaan geldt in China.

“Fellaini gelooft dat hij sterker zal terugkeren”

“Fellaini heeft tijdens zijn quarantaine-periode positief getest op het coronavirus”, meldde zijn club Shandong Luneng zondagochtend. “Zijn lichaamstemperatuur was normaal en er waren geen andere ongemakken. Hij is verder geobserveerd en behandeld bij een aangewezen medische instelling. De club zal haar best doen om iedereen te beschermen en tegelijkertijd te helpen bij de behandeling en de revalidatie van zijn speler. We wensen hem een snel herstel. Fellaini sprak ook zijn dank uit aan de fans en zijn vrienden. Hij liet ook weten dat hij goed behandeld moet worden. Hij gelooft dat hij snel beter zal worden en sterker zal terugkeren.”

Het nieuws werd niet veel later bevestigd door Fellaini zelf op Instagram. “Beste vrienden, ik heb positief getest op het coronavirus. Op dit moment ben ik in China en word ik behandeld in een ziekenhuis. Ik kan jullie verzekeren dat alles ok met mij is. Dankjewel aan de fans, de medische staf en de club voor hun zorg en aandacht. Ik zal een behandeling volgen en hoop zo snel mogelijk terug te kunnen voetballen. Hopelijk blijft iedereen veilig.”

De Chinese autoriteiten maken zich sterk dat de competitie op 18 april zou kunnen hervatten. Het land werd zwaar getroffen door het coronavirus, maar krabbelt langzaam terug recht. Fellaini is niet de eerste topvoetballer met corona. Onder andere Paulo Dybala (Juventus), Blaise Matuidi (Juventus), Callum Hudson-Odoi (Chelsea) en Eliaquim Mangala (Valencia) zijn besmet.

Fellaini bevestigt positieve corona-test: “Ik kan jullie verzekeren dat ik ok ben”
Foto: AFP
Door Maarten Delvaux