Veel pech voor Stoffel Vandoorne en Thibaut Courtois in ’Not The Bahrain GP’, Vandoorne wel knap tweede in andere virtuele F1-race

In navolging van de ‘Not the Aus GP’ van vorige week wordt er deze week opnieuw een online race-evenement gehouden, dit keer ter vervanging van de uitgestelde Grote Prijs Formule 1 van Bahrein. Stoffel Vandoorne en Thibaut Courtois deden opnieuw mee, maar onze landgenoten kenden heel wat pech in de ‘Not the Bahrain GP’. Vandoorne werd later op de avond wel knap tweede in de ‘Virtual Bahrain Grand Prix’.

De ‘Not the Aus GP’, die vorige week door Veloce Esports werd georganiseerd als vervanging voor de geannuleerde Grote Prijs van Australië, bleek onder Formule 1-fans succes te hebben. Met de ‘Not the Bahrain GP’ kwam er deze week een vervolg. Behalve Vandoorne en Courtois deden onder meer Formule 1-rijders Lando Norris en Nicholas Latifi, ex-Formule 1-rijders Nico Hülkenberg en Esteban Gutierrez en professioneel golfer Ian Poulter mee. Dit keer werden er twee races gehouden.

Tijdens de openingsrace waren de professionele F1 Esports-rijders uit het veld weer ongenaakbaar: de Hongaar Dani Bereznay, piloot bij het esports-team van Alfa Romeo, won net zoals vorige week. Vandoorne was betrokken bij een incident tijdens de start maar werd nadien wel nog zevende, vlak achter de populaire YouTuber Benjamin Daly (alias ‘Tiametmarduk’). Courtois kende op zijn beurt ook problemen in de eerste ronde en werd daardoor pas dertiende.

Eruit in de eerste ronde

In de tweede race begonnen de piloten in omgekeerde volgorde: de rode lantaarn van de openingsrace begon dus op pole position, terwijl winnaar Bereznay als laatste vertrok. De Belgen kenden geen geluk: Vandoornes verbinding faalde enkele seconden na de start, waardoor de Rumbekenaar de race niet eens kon uitrijden. Courtois raakte op zijn beurt opnieuw verwikkeld in een botsing in de eerste bocht en werd twaalfde. E-sporter Cem Bolukbasi won.

Vandoorne tweede in ‘Virtual Bahrain Grand Prix’

Om 21u werd nog een derde wedstrijd gereden, de zogenaamde ‘Virtual Bahrain Grand Prix’: daar deed Stoffel Vandoorne ook aan mee, net zoals Lando Norris en Nicholas Latifi. Enkele andere bekende namen die ook deelnemen zijn onder meer ex-wielrenner Sir Chris Hoy, voormalig F1-rijder Johnny Herbert, Formule 3-kampioen Robert Shwartzman en Nicolas Hamilton, de broer van wereldkampioen Lewis Hamilton.

Hier ging het Vandoorne een stuk beter af, want onze landgenoot legde beslag op een knappe tweede plaats. Enkel Guanyu Zhou, een Chinees autocoureur die lid is van de Ferrari Driver Academy, was sneller.

Bekijk hier de beelden:

Door svar
  • AANGERADEN