Kris Peeters geeft verklaring voor ‘tweet vanuit Nieuwpoort’, Conner Rousseau krijgt politie over de vloer in kustappartement

Maak geen niet-dringende verplaatsing en blijf vooral weg van de kust. Het kon deze week niet genoeg herhaald worden. Daarom was het opmerkelijk dat Europees parlementslid Kris Peeters (CD&V) vanuit Nieuwpoort leek te tweeten. SP.A-voorzitter Conner Rousseau kreeg dan weer politie over de vloer in het kustappartement van zijn vader. Al heeft hij een goede reden om aan de zee te verblijven: hij verblijft bij zijn vader om even weg te blijven bij zijn moeder die kanker heeft en dus een risicogroep is voor het coronavirus.

tg,cds, gjs

Kris Peeters (CD&V) stuurde zondagmiddag om 15.21 uur om precies te zijn een tweet over de aanpak van de coronacrisis de wereld in. “Zowel bij gezondheids- als andere crises is een Europese aanpak noodzakelijk. Een virus kent geen grenzen. #COVID”, klonk het.

Onder de tweet van Peeters was te zien dat die vanuit Nieuwpoort te zien was. En dat lokte onmiddellijk een golf van protest los. ”Geldt dat verbod om naar je tweede verblijf aan de kust te gaan dan niet voor Europese parlementsleden”, vroegen velen zich af.

Peeters liet zondagavond weten dat de tweet niet door hem werd gepost maar in zijn naam door zijn parlementair medewerker die in Nieuwpoort woont.

Nochtans, zo merkte iemand op, thuis in Puurs was Peeters zondag alvast niet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Conner Rousseau kreeg afgelopen weekend dan weer de politie over de vloer. Hij verblijft nu al een week in het appartement van zijn vader in Nieuwpoort. De SP.A-voorzitter gaf al aan dat de reden daarvoor is dat zijn moeder kanker heeft en dus een risicogroep is voor het coronavirus, waardoor hij er even wegblijft omdat hij voor zijn werk nog veel onder de mensen komt.

Maar de politie voor zijn deur, daar schrok Rousseau wel even van. “Omdat ze van hogerhand mij moesten komen ondervragen waarom ik hier zat”, schrijft hij op Instagram. “Vind dat beetje te verregaand. En zeer intrigerend. Er stond zeer duidelijk in de krant waarom ik hier zit. Dan de politie op mij af sturen, wie er ook achter zit, laag. Er zijn andere prioriteiten vandaag.”

bekijk ook

UITGELEGD. Daarom blijf je beter “in uw kot”: zo snel verspreidt het coronavirus zich

Wat is het coronavirus?

Hoe het coronavirus onze cellen kaapt

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt