Italiaanse oma van 95 is hersteld van corona: “Ik voel me goed”

Een 95-jarige vrouw uit het Italiaanse Modena is genezen van Covid-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het coronavirus. Ze is daarmee de op één na oudste persoon ter wereld die hersteld is van het virus. “Ik voel me goed”, zei ze vorige week in Gazzetta Di Modena, en nu is ze ook mogen terugkeren naar huis.

gjs

Alma Clara Corsini uit Fanano werd op 5 maart naar het ziekenhuis gebracht omdat ze symptomen vertoonde van het virus, dat in haar thuisland Italië ondertussen 5.476 doden eiste. Het zijn vooral ouderen die bezwijken aan de ziekte, maar de 95-jarige grootmoeder was niet van plan een van hen te worden. Ze vocht in het ziekenhuis voor haar leven en genas.

“Ik voel me goed”, zei de oma eerder deze week in Gazzetta Di Modena. “Er hebben goede mensen voor mij gezorgd en ik mag binnenkort naar huis gaan.” Vrijdag keerde Corsini ook effectief terug naar huis. Volgens het medisch personeel zal ze volledig herstellen van de ziekte. Dat gebeurde zonder antivirale behandeling. “Haar lichaam heeft geweldig gereageerd”, aldus het verplegend personeel. De Italiaanse krant omschrijft de vrouw als de trots van het verplegend personeel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Corsini is daarmee niet de oudste persoon ter wereld die hersteld is van het coronavirus. Eerder werd een 97-jarige man uit Lombardije al genezen verklaard: hij mocht na twee weken in het ziekenhuis genezen terugkeren naar huis.

bekijk ook

UITGELEGD. Wat is het coronavirus?

Vrouw (39) krijgt amper adem tijdens getuigenis over coronabesmetting vanuit ziekenhuisbed

Coronaslachtoffer getuigt uitgeput vanuit UZ Gent: “Ik moet toegeven, jongens, het is erg”

Aangeboden door onze partners