Verzoekplatenprogramma verbindt (zieke) senioren met het thuisfront

Foto: Eddy Lefevre

Deinze / Nevele / Zulte - Uit het Sint-Vincentiusziekenhuis in Deinze kreeg Radio Tequila de vraag om de isolatie van zieke senioren uit de geriatrie enigszins te verlichten met een verzoekplatenprogramma. De programmaleiding ging daar enthousiast op in en trekt dit open naar alle woonzorgcentra van de regio.

De vraag aan Radio Tequila kwam uit de dienst 'Geriatrie - Oncoteam - Palliatief Support Team' van het Sint-Vincentiusziekenhuis van Deinze, bij monde van klinisch psycholoog Lynn Van Merhaeghe: 'Graag zouden wij tijdens deze toch wel bijzonder zware periode onze ouderen die op de dienst geriatrie verblijven willen opvrolijken met "eens iets anders". We zijn op het idee gekomen dat het fijn zou zijn dat een aantal van onze patiënten liedjes zouden kunnen aanvragen en daarbij ook de groetjes kunnen doen aan hun familieleden, die zij nu jammer genoeg niet kunnen zien. Wij zouden onze patiënten bevragen wie welk liedje wil aanvragen en aan wie ze de groetjes willen overbrengen. Wij zullen alle radio's zowel op de kamers als in de dagzaal op Radio Tequila zetten en ook de families hiervan op de hoogte brengen.'

Dat gebeurt effectief elke namiddag van 15 tot 16 u. Afstemmen daarvoor op FM 106.2 voor de regio Deinze, FM 107.8 voor de regio Aalter of surfen naar www.radiotequila.be op de smartphone, tablet of laptop.

Bij Tequila heeft men dit ondertussen uitgewerkt, in samenwerking met OCMW en Elfdorpen, tot een programma om een brug te slaan tussen het thuisfront en de afgezonderde senioren in de woonzorgcentra van de regio. Het kan in beide richtingen, vanuit de woonzorgcentra naar het thuisfront of omgekeerd. 

Het wordt trouwens opengetrokken naar iedereen die coronagroetjes wil brengen. Jouw groetjes sturen kan naar groeten@radiotequila.be .

Door Eddy Lefevre
AANGERADEN