Ouders uit medische sector vragen flexibiliteit van kinderopvangcentra

Vier kinderopvangverblijven blijven open tot 21 uur

De Stad Gent houdt 4 kinderdagverblijven tijdelijk open tot 21 uur om de kinderen van medisch personeel langer op te kunnen vangen. Door de coronacrisis kwamen er immers steeds meer vragen van ouders uit de medische sector die het tijdens zware, onregelmatige shifts moeilijk hadden om kinderopvang te vinden.

gn

Uitbreiding openingsuren

4 stedelijke kinderdagverblijven breiden hun openingsuren tijdelijk uit tot 21 uur. Dat heeft het stadsbestuur beslist. Voor 3 kinderdagverblijven in de buurten Binnenstad (Kinderdagverblijf De Kleine Prins), Sluizeken -Tolhuis-Ham (Kinderdagverblijf Nieuwland) en Bloemekenswijk (Kinderdagverblijf Domino) betekent dit dat ze 1 uur langer openblijven. Kinderdagverblijf Kobe en Nanou aan het Jan Palfijnziekenhuis blijft zelfs 3 uur langer open. Met deze maatregel gaat Stad Gent in op de steeds grotere vraag naar kinderopvang in functie van de shifts van het medisch personeel.

“De kinderopvang is een van de belangrijke radertjes in het geheel waarmee we de coronacrisis proberen te overwinnen”, ,zegt schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen). “Zonder de nodige opvang kunnen ouders in een cruciale sector zoals de medische wereld niet met een gerust hart aan de slag. Chapeau voor de inzet van onze kinderbegeleiders.”

Vragen van ouders en personeel

Ouders met opvangvragen of die gen opvang vinden voor hun kindje kunnen altijd terecht bij het Kinderopvangpunt Gent op het nummer 09/268.20.80 of via kinderopvangpunt@stad.gent.

De Stad Gent roept het overkoepelende Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) samen om de vraag naar opvang in kaart te brengen, om na te gaan hoe de personeelsinzet verloopt en om prangende vragen vanuit de sector te registreren. In het kader van de continuïteit van de opvang na deze crisis, is zekerheid over de financiële tegemoetkomingen voor organisatoren en personeel momenteel een van de grote bezorgdheden van deze sector.

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent