Abonnee worden? Kies je leesformule

25/03/2020 - TV & Radio
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Voor het vierde seizoen van Down the road trommelden Dieter Coppens en medebegeleidster Saar de kandidaten van het eerste seizoen weer op.  Eén

Vierde seizoen ‘Down the road’ speelt zich af in Fins Lapland

Wekelijks kijken er meer dan een miljoen Vlamingen naar de avonturen van Dieter Coppens en zijn reisgenoten in het Eén-programma ‘Down the road’. En hoop voor de toekomst is verzekerd, want een vierde seizoen is in aantocht. Al zal dat door het coronavirus wel korter zijn dan de vorige drie.

Twee maanden geleden, bij de start van reeks drie, sprak Dieter Coppens zich nog voorzichtig uit over een vierde seizoen van Down the road. “Ik wil het moment voor zijn dat mensen zeggen dat we in herhaling vallen. Misschien moeten we het concept hierna even opsparen om het na een tijd weer tevoorschijn te halen.” Lang heeft het alleszins niet geduurd, want kort nadat Coppens die woorden had uitgesproken, vertrok hij al met medebegeleidster Saar en zes oude bekenden naar Fins Lapland voor Down the road 4.

“Die beslissing werd uiteraard niet in die twee maanden genomen”, klinkt het bij de VRT. “Op dat moment waren de voorbereidingen voor de vierde reeks al volop bezig, maar Dieter heeft zich daar niet over willen uitspreken. Je weet tenslotte nooit wat er gebeurt.”

Zo blijkt ook, nu het coronavirus de voorbije weken de hele wereld in haar grip kreeg. Uit voorzorg keerde de ploeg eerder dan voorzien terug naar België. “Maar het zou zonde zijn om het al opgenomen materiaal stof te laten vergaren in het archief. De fans mogen dus gerust zijn: dat vierde seizoen komt er, al zal het minder afleveringen tellen dan de voorgaande.”

Oude bekenden

Trouwe kijkers zullen zich het gezelschap trouwens nog herinneren van vroeger. Coppens trommelde voor de reis namelijk de deelnemers uit het eerste seizoen van Down the road opnieuw op: Kevin, Lore, Pieter, Lisa, Hélène en Martijn. Die allereerste reis dateert intussen al van 2018, en sindsdien hebben de zes al van alles meegemaakt. Kevin en Lisa zijn intussen al eventjes een koppel, en ook tussen enkele andere bekenden bloeit er iets moois. Een fijne reünie wordt het dus, waarbij iedereen wat quality time met elkaar doorbrengt en hoort hoe ieders leven intussen veranderd is.

Hun tocht door Fins Lapland wordt er eentje vol avontuur: ze trotseren de kou, worden uitgedaagd tijdens een tocht met hondensleeën, verblijven bij een lokale rendierherder, gaan ijsklimmen, en nog veel meer. Wanneer het vierde seizoen precies wordt uitgezonden, is nog niet bekend.

AANGERADEN
Meest recent